Fiskgratäng med dill- och citronsås

10
8
Fiskgratäng med dill- och citronsås

En fiskgratäng behöver inte bli så krångligt att göra när man använder sig av en färdig gratängsås med smak av citron. Medan riset får koka låter du fisken sköta sig själv i ugnen. För lite färg och krispighet skär du några morötter i stavar och serverar till.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2020

Fiskgratäng med dill- och citronsås

Ingredienser

4 portioner
600 g
torskfilé (eller pangasiusfilé)
250 g
gratängsås med citron och dill
4
morötter

Att ha hemma

1/2 msk
smör eller margarin
4
port ris
-
salt
-
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i gratängsåsen.
Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Blanda gärna lite sweet chilisås eller chilisås i gratängsåsen eller fryst eller torkad dill.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Daniel

2020-06-18

Med extra grädde och kokta morötter gillade både barn och vuxna receptet! 👍

Maria sophie

2020-06-12

Vi fick citronsås (ej citron- och dillsås) i matkassen. Piffade till den med vispgrädde och citronpeppar. Bytte ut ris mot potatismos och gjorde en riktig gratäng. Snygg och god! Barnen gav fyra tummar upp!

Eva

2020-06-11

Ingen höjdare!

Näringsvärde per portion

Energi 1899 KJ / 450 kCal
Fett 11 g
Salt 2 g
Kolhydrater 53 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept