Fiskgratäng med dill- och citronsås
En fiskgratäng behöver inte bli så krångligt att göra när man använder sig av en färdig gratängsås med smak av citron. Medan riset får koka låter du fisken sköta sig själv i ugnen. För lite färg och krispighet skär du några morötter i stavar och serverar till.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2020
Ingredienser
4 portioner
600 g torskfilé (eller pangasiusfilé)
250 g gratängsås med citron och dill
4 morötter
Att ha hemma
1/2 msk smör eller margarin
4 port ris
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1899 KJ / 450 kCal
Fett11 g
Salt2 g
Kolhydrater53 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Med extra grädde och kokta morötter gillade både barn och vuxna receptet! 👍
Daniel
2020-06-18Vi fick citronsås (ej citron- och dillsås) i matkassen. Piffade till den med vispgrädde och citronpeppar. Bytte ut ris mot potatismos och gjorde en riktig gratäng. Snygg och god! Barnen gav fyra tummar upp!
Maria sophie
2020-06-12Ingen höjdare!
Eva
2020-06-11