UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Fiskgratäng med dill- och citronsås

En fiskgratäng behöver inte bli så krångligt att göra när man använder sig av en färdig gratängsås med smak av citron. Medan riset får koka låter du fisken sköta sig själv i ugnen. För lite färg och krispighet skär du några morötter i stavar och serverar till.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.  
  3. Låt fisken rinna av på ett hushållspapper. 
  4. Smörj en ugnsform. Lägg filéerna i formen. Salta och peppra och häll över gratängsåsen.
  5. Sätt in fisken mitt i ugnen ca 20 minuter.
  6. Skär morötterna i stavar.
  7. Servera fisken med morötter och ris.

För alla

Kontrollera noga innehållet i gratängsåsen.
Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Tips

Blanda gärna lite sweet chilisås eller chilisås i gratängsåsen eller fryst eller torkad dill.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torskfilé (eller pangasiusfilé)
  • 250 g gratängsås med citron och dill
  • 4 morötter
Att ha hemma
  • 1/2 msk smör eller margarin
  • 4 port ris
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 1899 kJ / 450 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept