Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Fiskgratäng och potatis

En enkel fiskgratäng gör du snabbt med hjälp av tinad eller färsk torskfilé och en burk smaksatt crème fraiche. Medan den tillagas i ugnen kokar du potatis och skivar gurka. Snabbt, gott och enkelt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Koka potatisen.
  4. Lägg fisken i en ugnssäker form och salta och peppra. Bred över crème fraichen och sätt in mitt i ugnen 10-15 minuter.
  5. Skiva gurkan.
  6. Servera fiskgratängen med potatis och gurka.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och smaksätt med färskriven pepparrot, havssalt och citron.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och smaksätt med färskriven pepparrot, havssalt och citron.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torskfilé
  • 900 g potatis
  • 2 dl crème fraiche pepparrot, havssalt & citron
  • 1 gurka
Att ha hemma
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1862 kJ / 445 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer