Fiskgratäng och potatis

18
3
Fiskgratäng och potatis

En enkel fiskgratäng gör du snabbt med hjälp av tinad eller färsk torskfilé och en burk smaksatt crème fraiche. Medan den tillagas i ugnen kokar du potatis och skivar gurka. Snabbt, gott och enkelt!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2020

Fiskgratäng och potatis

Ingredienser

4 portioner
600 g
torskfilé
900 g
potatis
2 dl
crème fraiche pepparrot, havssalt & citron eller med saffran & tomat
1
gurka

Att ha hemma

salt
peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och smaksätt med färskriven pepparrot, havssalt och citron.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och smaksätt med färskriven pepparrot, havssalt och citron.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Christin

9/1/2020

Fick denna i enkla veckan med saffran och tomat och det blev supergott! Sambon som jag trodde skulle vara tveksam sa ”oj vad gott det var!”

Redaktionen ICAse

9/1/2020

Men tack vilket bra betyg, vad glada vi blir :) och tack för att ni använder vår matkasse. Hälsningar Ulrika

Carina

8/31/2020

Supergott

Sara

10/3/2018

I was impressed with this recipe, this variety of creme fraiche works really well with fish and potatoes! It's a good idea when you need a quick fish recipe. Recommended

Näringsvärde per portion

Energi 1862 KJ / 445 kCal
Fett 15 g
Salt 2.59 g
Kolhydrater 41 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept