Fiskgratäng och potatis
En enkel fiskgratäng gör du snabbt med hjälp av tinad eller färsk torskfilé och en burk smaksatt crème fraiche. Medan den tillagas i ugnen kokar du potatis och skivar gurka. Snabbt, gott och enkelt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2023
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
salt
peppar
600 g torskfilé
2 dl crème fraiche (saffran & tomat)
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1960 KJ / 467 kCal
Fett18 g
Salt3 g
Kolhydrater38 g
Protein36 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lade till lite riven ost ovanpå fisken och serverade med ruccola, romansallad och paprika utöver gurkan. Mums!
Sofia
2023-05-16Supergott recept: (Klart har man redan bestämt sig att fisk inte är gott spelar det ingen roll vad man hittar på eller bjuder på.) Jag använde mig av kommentarstipsen. (Gul lök och en extra 2 dl Cremefraiche -Lade fisken i citronvatten med salt under dagen. -Stekte löken mjuk men utan färg. -Tog cheddar och mozzarellaost. Supergott som jag nämnde. Rena bjudmaten :-)
Stefan
2023-02-28Enkelt och gott. Jag också hade morötter och gullök till receptet.
Tomas
2023-01-15