Ugnsbakad torsk med mos och senapsärtor

10
7 Klimatsmart
Ugnsbakad torsk med mos och senapsärtor

Torskfilé som gratineras med smakrik prästost och ströbröd för extra krispighet och serveras med ett fluffigt potatismos. Dessutom en krämig sås med gröna ärtor och smak av senap är givna tillbehör.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2021

Ugnsbakad torsk med mos och senapsärtor

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g
mjölig potatis
2 1/2 dl
mjölk
-
salt
-
peppar
600 g
torskfilé
1 dl
riven prästost
1/2 dl
ströbröd
2 1/2 dl
vispgrädde
250 g
frysta gröna ärtor
1 msk
senap

För alla

Kontrollera noga innehållet i senapen.  
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och grädde.  
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk, grädde och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Skala inte potatisen utan dela den bara och koka. Pressa den genom en potatispress för att göra moset. Då sparas mer av potatisen än om den skalas.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Linnea

2021-04-15

Jag tänkte testa det här receptet men undrar vad för typ av senap man ska använda? Funkar Johnnys sötstark senap eller ska man använda Dijon?

Emelie

2021-04-10

Gott! Ärtsåsen var väldigt god!

Terese

2021-04-08

Gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2771 KJ / 665 kCal
Fett 29 g
Salt 2.2 g
Kolhydrater 55 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept