Ugnsbakad torsk med mos och senapsärtor
Torskfilé som gratineras med smakrik prästost och ströbröd för extra krispighet och serveras med ett fluffigt potatismos. Dessutom en krämig sås med gröna ärtor och smak av senap är givna tillbehör.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2021
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g mjölig potatis
2 1/2 dl mjölk
salt
peppar
600 g torskfilé
1 dl riven prästost
1/2 dl ströbröd
2 1/2 dl vispgrädde
250 g frysta gröna ärtor
1 msk senap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2771 KJ / 665 kCal
Fett29 g
Salt2.2 g
Kolhydrater55 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God måltid :) själv lade jag till morötter i små tärningar i såsen och lite pepparrot med stark senap.
Tea
2021-11-24Supergott. Denna rätt gör vi definitivt fler gånger.
Liselotte
2021-05-15Jag tänkte testa det här receptet men undrar vad för typ av senap man ska använda? Funkar Johnnys sötstark senap eller ska man använda Dijon?
Linnea
2021-04-15