Ugnsbakad torsk med mos och senapsärtor

Betyg 3.8 av 5.
23 personer har röstat
9
Ugnsbakad torsk med mos och senapsärtor

Torskfilé som gratineras med smakrik prästost och ströbröd för extra krispighet och serveras med ett fluffigt potatismos. Dessutom en krämig sås med gröna ärtor och smak av senap är givna tillbehör.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2021

Ugnsbakad torsk med mos och senapsärtor

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g mjölig potatis
2 1/2 dl mjölk
salt
peppar
600 g torskfilé
1 dl riven prästost
1/2 dl ströbröd
2 1/2 dl vispgrädde
250 g frysta gröna ärtor
1 msk senap

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

God måltid :) själv lade jag till morötter i små tärningar i såsen och lite pepparrot med stark senap.

Tea

2021-11-24

Supergott. Denna rätt gör vi definitivt fler gånger.

Liselotte

2021-05-15

Jag tänkte testa det här receptet men undrar vad för typ av senap man ska använda? Funkar Johnnys sötstark senap eller ska man använda Dijon?

Linnea

2021-04-15

Näringsvärde per portion

Energi2771 KJ / 665 kCal
Fett29 g
Salt2.2 g
Kolhydrater55 g
Protein41 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fiskgratäng med saffran och tomat
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Goda pizzafisken med potatis
Betyg 3.2 av 5.
133 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med krispigt täcke och fänkål
Betyg 4.2 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Paprikastekt torsk med krämig majs
Betyg 2.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sprödbakad torsk med krossade ärtor och mynta
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk med ärter och dill
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga