Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ugnsbakad torsk med mandelpotatispytt och senapsyoghurt

Ugnsbakad torsk med mandelpotatispytt och senapsyoghurt, eller fisk, potatis och rotfrukter med senapssås. Vad du än kallar det blir det smaskens när det toppas med färsk dill.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala potatis, morötter, palsternackor och lök. Skär rotfrukterna i 2 cm bitar och löken i klyftor. Blanda rotfruktstärningarna med olivoljan, salt och peppar. Lägg dem på en förvärmd plåt och sätt in mitt i ugnen 25 - 30 minuter. När det återstår ca 10 minuter av stektiden blandas lökklyftorna ner.
  3. Sänk ugnsvärmen till 150°C.
  4. Vik torskfiléerna så att de blir jämntjocka. Lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Sätt in formen mitt i ugnen 15 – 20 minuter eller tills torsken innertemperatur är 56°C.
  5. Blanda yoghurt med dijonsenap och råsocker.
  6. Servera torsken med mandelpotatispytt och senapsyoghurt, strö över grovskuren dill.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g mandelpotatis
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 2 rödlökar
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 600 g torskfilé
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 tsk råsocker
  • 1 kruka dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2123 kJ / 507 kCal
Fett: 16,5 g
Läs mer om näringsvärden