Stekt torsk med ärtpesto
Prova att panera fisken i det asiatiska ströbrödet panko för en extra frasig yta. Servera med en spännande och smakrik pesto på gröna ärter, hasselnötter, Västerbottensost och citron. Bjud med potatis och rostade rotfrukter för en komplett måltid. Mums!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014
Ingredienser
4 portioner
500 g potatis
2 morötter
2 palsternackor
2 msk rapsolja
1 tsk torkad timjan
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
citronklyftor till servering
Stekt torsk
600 g torskfilé (gärna MSC-märkt)
2 dl panko eller ströbröd
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Ärtpesto
3 dl frysta, tinade ärtor
1/2 dl hasselnötter (gärna rostade)
1 skalad vitlöksklyfta
1 dl riven Västerbottensost
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl olja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2458 KJ / 588 kCal
Fett27 g
Salt5.35 g
Kolhydrater44 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag tog en vällagrad herrgård i peston och det funkade också fint.
Maria
2015-02-27Ärtpeston var verkligen fantastisk! Gjorde den helt enligt receptet och tror det är jätteviktigt att rosta hasselnötterna innan för man känner verkligen smaken av dom i peston. Mums!
Sofie
2014-05-19