Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Stekt torsk med ärtpesto

Prova att panera fisken i det asiatiska ströbrödet panko för en extra frasig yta. Servera med en spännande och smakrik pesto på gröna ärter, hasselnötter, Västerbottensost och citron. Bjud med potatis och rostade rotfrukter för en komplett måltid. Mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär potatisen i klyftor. Skala och skär morot och palsternacka i stavar. Lägg allt på en bakpappersklädd plåt. Ringla över oljan. Krydda med timjan, salt och peppar. Blanda runt. Rosta i mitten av ugnen 25–30 minuter.
  3. Ärtpesto: Mixa alla ingredienser med oljan. Tillsätt lite vatten om peston känns för fast. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär fisken i bitar. Vänd i panko blandat med salt och peppar.
  5. Stek fisken i olja i omgångar i en stekpanna.
  6. Servera med ärtpesto, rostade rotfrukter och citronklyftor.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd och byt vetemjöl mot t ex glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i panko eller använd mjölkfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i panko eller använd mjölkfritt ströbröd. Välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfritt ströbröd.

Tips

Vänd fisken först i mjöl, sedan uppvispat ägg och sist panko för en ännu frasigare panering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g potatis
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • citronklyftor till servering
Stekt torsk
  • 600 g torskfilé (gärna MSC-märkt)
  • 2 dl panko eller ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Ärtpesto
  • 3 dl frysta, tinade ärter
  • 1/2 dl hasselnötter (gärna rostade)
  • 1 skalad vitlöksklyfta
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 dl olja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2458 kJ / 588 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer