Stekt torsk med ärtpesto

11
2
Stekt torsk med ärtpesto

Prova att panera fisken i det asiatiska ströbrödet panko för en extra frasig yta. Servera med en spännande och smakrik pesto på gröna ärter, hasselnötter, Västerbottensost och citron. Bjud med potatis och rostade rotfrukter för en komplett måltid. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014

Stekt torsk med ärtpesto

Ingredienser

4 portioner
500 g potatis
2 morötter
2 palsternackor
2 msk rapsolja
1 tsk torkad timjan
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
citronklyftor till servering

Stekt torsk

600 g torskfilé (gärna MSC-märkt)
2 dl panko eller ströbröd
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Ärtpesto

3 dl frysta, tinade ärtor
1/2 dl hasselnötter (gärna rostade)
1 skalad vitlöksklyfta
1 dl riven Västerbottensost
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl olja
salt och peppar

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd och byt vetemjöl mot t ex glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i panko eller använd mjölkfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i panko eller använd mjölkproteinfritt ströbröd. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfritt ströbröd.

Gör så här

Tips

Vänd fisken först i mjöl, sedan uppvispat ägg och sist panko för en ännu frasigare panering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Maria

2015-02-27

Jag tog en vällagrad herrgård i peston och det funkade också fint.

Sofie

2014-05-19

Ärtpeston var verkligen fantastisk! Gjorde den helt enligt receptet och tror det är jätteviktigt att rosta hasselnötterna innan för man känner verkligen smaken av dom i peston. Mums!

Näringsvärde per portion

Energi 2458 KJ / 588 kCal
Fett 27 g
Salt 535 g
Kolhydrater 44 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden