Torsk med ostsås och persiljemarinad

23
0
Torsk med ostsås och persiljemarinad

Persiljemarinerade palsternacka med torsk och ostsås, en rätt som du kan imponera med. Marinaden får en perfekt balans mellan syrligt och hett då citronsaft blandas med färsk persilja och sambal oelek innan palsternackorna adderas. Detta tillbehör blir perfekt ihop med torskfilén.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2015

Torsk med ostsås och persiljemarinad

Ingredienser

4 portioner
600 g torskfilé
900 g fast potatis
400 g palsternackor
1/2 msk olja
salt och peppar

Persiljemarinad

1/2 citron
1/2 kruka persilja
1 tsk sambal oelek
1 msk olivolja

Ostsås

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk olja
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 dl vispgrädde
1 tsk majsstärkelse
1/2 förp grana padanoflarn (à 100 g)

Tillbehör

65 g mangoldskott

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Uteslut osten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2478 KJ / 593 kCal
Fett 22 g
Salt 293 g
Kolhydrater 55 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden