Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Torsk med ostsås och persiljemarinad

Persiljemarinerade palsternacka med torsk och ostsås, en rätt som du kan imponera med. Marinaden får en perfekt balans mellan syrligt och hett då citronsaft blandas med färsk persilja och sambal oelek innan palsternackorna adderas. Detta tillbehör blir perfekt ihop med torskfilén.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken om fryst används.
  2. Sätt ugnen på 250°C och sätt in en plåt.
  3. Koka potatisen. 
  4. Skala och skär palsternackorna i klyftor. Vänd dem i olja, salta och peppra. Häll dem på den varma plåten och stek mitt i ugnen ca 20 minuter, sänk sedan värmen till 150˚C.
  5. Krydda torsken med salt och peppar och lägg på plåten. Fortsätt att steka med palsternackorna ytterligare ca 10 minuter.
  6. Persiljemarinad: Skölj och riv skalet av citronen och pressa ur saften. Hacka persiljan. Blanda allt med sambal oelek och olivoljan. Blanda marinaden med palsternackorna när de är klara.
  7. Ostsås: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs all lök mjuk i olja i en kastrull. Häll på buljong och grädde och låt koka ca 5 minuter. Red av med majsstärkelsen utrört i lite vatten. Mixa i osten och smaka av med salt och peppar.
  8. Tillbehör: Servera torsken tillsammans med rotfrukter, sallad och sås.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Uteslut osten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torskfilé
  • 900 g fast potatis
  • 400 g palsternackor
  • 1/2 msk olja
  • salt och peppar
Persiljemarinad
  • 1/2 citron
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk olivolja
Ostsås
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk olja
  • 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1/2 förp Grana padanoflarn (à 100 g)
Tillbehör
  • 65 g mangoldskott
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2478 kJ / 593 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer