Torsk med ostsås och persiljemarinad

Betyg 2.8 av 5.
23 personer har röstat
0
Torsk med ostsås och persiljemarinad

Persiljemarinerade palsternacka med torsk och ostsås, en rätt som du kan imponera med. Marinaden får en perfekt balans mellan syrligt och hett då citronsaft blandas med färsk persilja och sambal oelek innan palsternackorna adderas. Detta tillbehör blir perfekt ihop med torskfilén.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2015

Torsk med ostsås och persiljemarinad

Ingredienser

4 portioner
600 g torskfilé
900 g fast potatis
400 g palsternackor
1/2 msk olja
salt
peppar

Persiljemarinad

1/2 citron
1/2 kruka persilja
1 tsk sambal oelek
1 msk olivolja

Ostsås

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk olja
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 dl vispgrädde
1 tsk majsstärkelse
1/2 förp grana padanoflarn (à 100 g)

Tillbehör

65 g mangoldskott

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2478 KJ / 593 kCal
Fett22 g
Salt2.93 g
Kolhydrater55 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Persiljemarinerad kyckling med parmesansås
Betyg 4.4 av 5.
85 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Krämig svamprisotto med bresaola och haricots verts
Betyg 3.4 av 5.
61 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad lax med lök och russin
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta med svamp- och lökröra
Betyg 3.8 av 5.
76 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig majspasta med vindelnrökt skinka
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chilibönsås
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga