Torsk med ostsås och persiljemarinad
Persiljemarinerade palsternacka med torsk och ostsås, en rätt som du kan imponera med. Marinaden får en perfekt balans mellan syrligt och hett då citronsaft blandas med färsk persilja och sambal oelek innan palsternackorna adderas. Detta tillbehör blir perfekt ihop med torskfilén.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2015
Ingredienser
4 portioner
600 g torskfilé
900 g fast potatis
400 g palsternackor
1/2 msk olja
salt
peppar
Persiljemarinad
1/2 citron
1/2 kruka persilja
1 tsk sambal oelek
1 msk olivolja
Ostsås
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk olja
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 dl vispgrädde
1 tsk majsstärkelse
1/2 förp grana padanoflarn (à 100 g)
Tillbehör
65 g mangoldskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2478 KJ / 593 kCal
Fett22 g
Salt2.93 g
Kolhydrater55 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer