Ugnsbakad torsk med linser och tomat

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Ugnsbakad torsk med linser och tomat

Den tillagade torskbiten serveras på en bädd av mustig tomatbaserad linsgryta. Servera allt med nykokt potatis, garnera med rucolablad och avnjut med något gott att dricka till.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2017

Ugnsbakad torsk med linser och tomat

Ingredienser

4 portioner
900 g  fast potatis

Torsk

4   port torskfilé
salt och peppar

Linspanna

1   rödlök
1/2   kruka persilja
250 g  körsbärstomater
4 msk  olivolja
2 1/2 dl  grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1   förp kokta gröna linser (à 380 g)
1/2 msk  rödvinsvinäger
65 g  rucola

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2154 KJ / 515 kCal
Fett15 g
Salt3 g
Kolhydrater55 g
Protein35 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kokta gröna linser
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torskrygg med linser, haricots verts, tomat och citron
Betyg 3.9 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Linser med citron och soltorkade tomater
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lasagne med paprika och linser
Betyg 4.3 av 5.
80 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bulgur med linser ”Mujadara”
Betyg 3.1 av 5.
95 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Zucchiniraggmunk med lins- och vitkålssallad
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga