Ugnsbakad torsk med linser och tomat

0
0
Ugnsbakad torsk med linser och tomat

Den tillagade torskbiten serveras på en bädd av mustig tomatbaserad linsgryta. Servera allt med nykokt potatis, garnera med rucolablad och avnjut med något gott att dricka till.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2017

Ugnsbakad torsk med linser och tomat

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis

Torsk

4
port torskfilé
-
salt och peppar

Linspanna

1
rödlök
1/2
kruka persilja
250 g
körsbärstomater
4 msk
olivolja
2 1/2 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1
förp kokta gröna linser (à 380 g)
1/2 msk
rödvinsvinäger
65 g
rucola

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2154 KJ / 515 kCal
Fett 15 g
Salt 3 g
Kolhydrater 55 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept