Ugnsbakad torsk med linser och tomat
Den tillagade torskbiten serveras på en bädd av mustig tomatbaserad linsgryta. Servera allt med nykokt potatis, garnera med rucolablad och avnjut med något gott att dricka till.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Torsk
4 port torskfilé
salt
peppar
Linspanna
1 rödlök
1/2 kruka persilja
250 g körsbärstomater
4 msk olivolja
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
1/2 msk rödvinsvinäger
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2154 KJ / 515 kCal
Fett15 g
Salt3 g
Kolhydrater55 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer