Ugnsbakad torsk med linser och tomat

Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Ugnsbakad torsk med linser och tomat

Den tillagade torskbiten serveras på en bädd av mustig tomatbaserad linsgryta. Servera allt med nykokt potatis, garnera med rucolablad och avnjut med något gott att dricka till.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2017

Ugnsbakad torsk med linser och tomat

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Torsk

4 port torskfilé
salt
peppar

Linspanna

1 rödlök
1/2 kruka persilja
250 g körsbärstomater
4 msk olivolja
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
1/2 msk rödvinsvinäger
65 g rucola

Gör så här

00:15:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2154 KJ / 515 kCal
Fett15 g
Salt3 g
Kolhydrater55 g
Protein35 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Kokta gröna linser
    Betyg 4.5 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Bulgur med linser ”Mujadara”
    Betyg 3.1 av 5.96 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Lasagne med paprika och linser
    Betyg 4.3 av 5.86 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Linguine med tomat- och linssås
    Betyg 3.3 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad