Ugnsbakad torsk med kroketter och sardellcrème

Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
0
Ugnsbakad torsk med kroketter och sardellcrème

Torsk när den är som bäst – ugnsbakad till perfektion och toppad med citronsyrad rödlök. Lyxigt värre blir det med frasiga kroketter på potatis, dill och Västerbottensost. Bjud med en pikant sardellcrème och fräsch spenatsallad. Gudomligt, vågar vi lova!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014

Ugnsbakad torsk med kroketter och sardellcrème

Ingredienser

4 portioner
4 frysta ryggfiléer av MSC-märkt torsk (à 150 g)
1/2 dl finhackad rödlök
färskpressad juice av 1/2 citron
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm peppar

Spenatsallad

2 kålrabbi
1 påse babyspenat (à 65 g)
färskpressad juice av 1/2 citron
1 msk olivolja
1 krm salt
1 krm peppar

Sardellcrème

2 dl matyoghurt (10%)
2 msk sardellpasta på tub
1 ask smörgåskrasse

Kroketter

800 g kokt, fast potatis
100 g finriven Västerbottensost
finrivet skal av 1/2 citron
3 msk finhackad dill
4 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
1 dl vetemjöl
3 dl panko
1 - 1 1/2 l frityrolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4103 KJ / 981 kCal
Fett46 g
Salt7.6 g
Kolhydrater82 g
Protein55 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Potatischips med riven ost
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jordärtskockschips med stekt svamp och äggula
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pommes
Betyg 2.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Frityrsmet
Betyg 3.6 av 5.
114 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Friterad lök
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pommes Dauphine
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga