Ugnsbakad torsk med kroketter och sardellcrème

Torsk när den är som bäst – ugnsbakad till perfektion och toppad med citronsyrad rödlök. Lyxigt värre blir det med frasiga kroketter på potatis, dill och Västerbottensost. Bjud med en pikant sardellcrème och fräsch spenatsallad. Gudomligt, vågar vi lova!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014

Ingredienser
Spenatsallad
Sardellcrème
Kroketter
För alla
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl till glutenfritt mjöl. Byt ut panko till glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt. Kontrollera innehållet i ströbrödet.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurt mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut osten mot mjölkproteinfri ost. Kontrollera innehållet i ströbrödet.
Gör äggfri: servera med ugnsrostad potatis istället för kroketter.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer