Ugnsbakad torsk med kroketter och sardellcrème

8
0
Ugnsbakad torsk med kroketter och sardellcrème

Torsk när den är som bäst – ugnsbakad till perfektion och toppad med citronsyrad rödlök. Lyxigt värre blir det med frasiga kroketter på potatis, dill och Västerbottensost. Bjud med en pikant sardellcrème och fräsch spenatsallad. Gudomligt, vågar vi lova!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014

Ugnsbakad torsk med kroketter och sardellcrème

Ingredienser

4 portioner
4 frysta ryggfiléer av MSC-märkt torsk (à 150 g)
1/2 dl finhackad rödlök
färskpressad juice av 1/2 citron
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm peppar

Spenatsallad

2 kålrabbi
1 påse babyspenat (à 65 g)
färskpressad juice av 1/2 citron
1 msk olivolja
1 krm salt
1 krm peppar

Sardellcrème

2 dl matyoghurt (10%)
2 msk sardellpasta på tub
1 ask smörgåskrasse

Kroketter

800 g kokt, fast potatis
100 g finriven Västerbottensost
finrivet skal av 1/2 citron
3 msk finhackad dill
4 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
1 dl vetemjöl
3 dl panko
1 - 1 1/2 l frityrolja

För alla

Gör glutenfri: byt ut vetemjöl till glutenfritt mjöl. Byt ut panko till glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt. Kontrollera innehållet i ströbrödet.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurt mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut osten mot mjölkproteinfri ost. Kontrollera innehållet i ströbrödet.
Gör äggfri: servera med ugnsrostad potatis istället för kroketter.

Gör så här

Tips

Sardellcrème säljs på tub, ofta bland fiskkonserverna i butik. Får du inte tag på den så ersätt den med 5 finhackade sardellfiléer (för 4 portioner).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4103 KJ / 981 kCal
Fett 46 g
Salt 76 g
Kolhydrater 82 g
Protein 55 g
Läs mer om näringsvärden