Ugnsbakad torsk med kroketter och sardellcrème
Torsk när den är som bäst – ugnsbakad till perfektion och toppad med citronsyrad rödlök. Lyxigt värre blir det med frasiga kroketter på potatis, dill och Västerbottensost. Bjud med en pikant sardellcrème och fräsch spenatsallad. Gudomligt, vågar vi lova!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014
Ingredienser
4 portioner
4 frysta ryggfiléer av MSC-märkt torsk (à 150 g)
1/2 dl finhackad rödlök
färskpressad juice av 1/2 citron
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm peppar
Spenatsallad
2 kålrabbi
1 påse babyspenat (à 65 g)
färskpressad juice av 1/2 citron
1 msk olivolja
1 krm salt
1 krm peppar
Sardellcrème
2 dl matyoghurt (10%)
2 msk sardellpasta på tub
1 ask smörgåskrasse
Kroketter
800 g kokt, fast potatis
100 g finriven Västerbottensost
finrivet skal av 1/2 citron
3 msk finhackad dill
4 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
1 dl vetemjöl
3 dl panko
1 - 1 1/2 l frityrolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4103 KJ / 981 kCal
Fett46 g
Salt7.6 g
Kolhydrater82 g
Protein55 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer