Ugnsbakad torsk med kroketter och sardellcrème

Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
0
Ugnsbakad torsk med kroketter och sardellcrème

Torsk när den är som bäst – ugnsbakad till perfektion och toppad med citronsyrad rödlök. Lyxigt värre blir det med frasiga kroketter på potatis, dill och Västerbottensost. Bjud med en pikant sardellcrème och fräsch spenatsallad. Gudomligt, vågar vi lova!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014

Ugnsbakad torsk med kroketter och sardellcrème

Ingredienser

4 portioner
4   frysta ryggfiléer av MSC-märkt torsk (à 150 g)
1/2 dl  finhackad rödlök
färskpressad juice av 1/2   citron
1 msk  olivolja
1 tsk  salt
1 krm  peppar

Spenatsallad

2   kålrabbi
1   påse babyspenat (à 65 g)
färskpressad juice av 1/2   citron
1 msk  olivolja
1 krm  salt
1 krm  peppar

Sardellcrème

2 dl  matyoghurt (10%)
2 msk  sardellpasta på tub
1   ask smörgåskrasse

Kroketter

800 g  kokt, fast potatis
100 g  finriven Västerbottensost
finrivet skal av 1/2   citron
3 msk  finhackad dill
4   ägg
1 tsk  salt
1 krm  peppar
1 dl  vetemjöl
3 dl  panko
1 - 1 1/2 l  frityrolja

För alla

Gör glutenfri: byt ut vetemjöl till glutenfritt mjöl. Byt ut panko till glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt. Kontrollera innehållet i ströbrödet.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurt mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut osten mot mjölkproteinfri ost. Kontrollera innehållet i ströbrödet.
Gör äggfri: servera med ugnsrostad potatis istället för kroketter.

Gör så här

Tips

Sardellcrème säljs på tub, ofta bland fiskkonserverna i butik. Får du inte tag på den så ersätt den med 5 finhackade sardellfiléer (för 4 portioner).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4103 KJ / 981 kCal
Fett46 g
Salt7.6 g
Kolhydrater82 g
Protein55 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Potatischips med riven ost
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jordärtskockschips med stekt svamp och äggula
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pommes
Betyg 2.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Friterad lök
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pommes Dauphine
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Frityrsmet
Betyg 3.6 av 5.
112 personer har röstat
Under 30 min att tillaga