Potatischips med riven ost | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Potatischips med riven ost

Här är ett ljuvligt recept på läckra och krispiga hemmagjorda potatischips med riven ost. Osten ger de här chipsen en lyxig och prima smak. Perfekt till fredagsmyset!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva potatisarna tunt med osthyvel.
  2. Värm frityroljan till 180°C och fritera potatisen gyllengul.
  3. Lyft upp potatisen på hushållspapper och strö osten över den varma potatisen så att osten smälter lite. Krydda med salt.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 5 medelstora potatisar (t.ex. asterix)
  • 1 l frityrolja
  • 1 dl Västerbottensost eller parmesanost
  • salt
Lägg till i inköpslistan