Ugnsbakad torsk med krämig svartkål

12
3
Ugnsbakad torsk med krämig svartkål

Kvällens middag är en snabblagad och delikat husmansrätt: En mjäll och perfekt tillagad torsk som serveras med knaperstekt rökig bacon och svartkål som får puttra i en krämig gräddsås. Servera med en stor skål nykokta solgula potatisar, strö över hackad aromatisk persilja och njut.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2017

Ugnsbakad torsk med krämig svartkål

Ingredienser

2 portioner
450 g
potatis
250 g
rimmad torskfilé
-
peppar
140 g
tärnat bacon
150 g
svartkålsmix
1 dl
mjölk
1 tsk
majsstärkelse
1 dl
vispgrädde
1/2
ask färsk persilja (à 20 g)
-
salt

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Marika

2020-02-13

Lenas julaftonsfisk

Inga-lena

2017-02-28

Det här var jättegott, fantastiska råvaror och lätt recept.

Ritva

2017-02-17

Gillar inte baconet

Näringsvärde per portion

Energi 3242 KJ / 775 kCal
Fett 45 g
Salt 4 g
Kolhydrater 47 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept