Ugnsbakad torsk med krämig svartkål
Kvällens middag är en snabblagad och delikat husmansrätt: En mjäll och perfekt tillagad torsk som serveras med knaperstekt rökig bacon och svartkål som får puttra i en krämig gräddsås. Servera med en stor skål nykokta solgula potatisar, strö över hackad aromatisk persilja och njut.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2017
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis
10 cm purjolök
250 g rimmad torskfilé
peppar
140 g tärnat bacon
125 g skuren grön- eller svartkål svartkål
1 dl mjölk
1 tsk majsstärkelse
1 dl vispgrädde
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3242 KJ / 775 kCal
Fett45 g
Salt4 g
Kolhydrater47 g
Protein42 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lenas julaftonsfisk
Marika
2020-02-13Det här var jättegott, fantastiska råvaror och lätt recept.
Inga-lena
2017-02-28Gillar inte baconet
Ritva
2017-02-17