Ugnsbakad torsk med krämig svartkål

17
3
Ugnsbakad torsk med krämig svartkål

Kvällens middag är en snabblagad och delikat husmansrätt: En mjäll och perfekt tillagad torsk som serveras med knaperstekt rökig bacon och svartkål som får puttra i en krämig gräddsås. Servera med en stor skål nykokta solgula potatisar, strö över hackad aromatisk persilja och njut.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2017

Ugnsbakad torsk med krämig svartkål

Ingredienser

2 portioner
450 g potatis
10 cm purjolök
250 g rimmad torskfilé
peppar
140 g tärnat bacon
125 g skuren grön- eller svartkål svartkål
1 dl mjölk
1 tsk majsstärkelse
1 dl vispgrädde
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
salt

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Marika

2020-02-13

Lenas julaftonsfisk

Inga-lena

2017-02-28

Det här var jättegott, fantastiska råvaror och lätt recept.

Ritva

2017-02-17

Gillar inte baconet

Näringsvärde per portion

Energi 3242 KJ / 775 kCal
Fett 45 g
Salt 4 g
Kolhydrater 47 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Baconglass
Bacontacos
Baconcookies
Baconsmör