Ugnsbakad torsk med krämig svartkål

Betyg 4.2 av 5.
19 personer har röstat
3
Ugnsbakad torsk med krämig svartkål

Kvällens middag är en snabblagad och delikat husmansrätt: En mjäll och perfekt tillagad torsk som serveras med knaperstekt rökig bacon och svartkål som får puttra i en krämig gräddsås. Servera med en stor skål nykokta solgula potatisar, strö över hackad aromatisk persilja och njut.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2017

Ugnsbakad torsk med krämig svartkål

Ingredienser

2 portioner
450 g potatis
10 cm purjolök
250 g rimmad torskfilé
peppar
140 g tärnat bacon
125 g skuren grön- eller svartkål svartkål
1 dl mjölk
1 tsk majsstärkelse
1 dl vispgrädde
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Lenas julaftonsfisk

Marika

2020-02-13

Det här var jättegott, fantastiska råvaror och lätt recept.

Inga-lena

2017-02-28

Gillar inte baconet

Ritva

2017-02-17

Näringsvärde per portion

Energi3242 KJ / 775 kCal
Fett45 g
Salt4 g
Kolhydrater47 g
Protein42 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Prästostpaj med bacon
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Baconglass
Betyg 2.6 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Baconsmör
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Baconcookies
Betyg 2.1 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bacontacos
Betyg 2.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling- och bacongryta med champinjoner
Betyg 3.8 av 5.
155 personer har röstat
Under 30 min att tillaga