Ugnsbakad torsk med krämig svartkål

Kvällens middag är en snabblagad och delikat husmansrätt: En mjäll och perfekt tillagad torsk som serveras med knaperstekt rökig bacon och svartkål som får puttra i en krämig gräddsås. Servera med en stor skål nykokta solgula potatisar, strö över hackad aromatisk persilja och njut.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2017

Ingredienser
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lenas julaftonsfisk
Marika
2020-02-13Det här var jättegott, fantastiska råvaror och lätt recept.
Inga-lena
2017-02-28Gillar inte baconet
Ritva
2017-02-17