Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Ugnsbakad torsk med krämig svartkål

Kvällens middag är en snabblagad och delikat husmansrätt: En mjäll och perfekt tillagad torsk som serveras med knaperstekt rökig bacon och svartkål som får puttra i en krämig gräddsås. Servera med en stor skål nykokta solgula potatisar, strö över hackad aromatisk persilja och njut.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Lägg torsken i en ugnssäker form och krydda med peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 8 minuter.
  4. Stek baconet i en stekpanna och vänd ner kålen. Låt kålen bli mjuk. Sänk värmen. 
  5. Blanda mjölken med majsstärkelse och rör ner i pannan tillsammans med grädden. Koka ca 3 minuter och smaka av med peppar och eventuellt lite salt.
  6. Hacka persiljan och rör ner i pannan.
  7. Servera torsken med potatis och krämig svartkål.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g potatis
  • 250 g rimmad torskfilé
  • peppar
  • 140 g tärnat bacon
  • 150 g svartkålsmix
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
  • ev salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3242 kJ / 775 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept