Krämig fiskgryta med broccoli

7
4
Krämig fiskgryta med broccoli

Fisken färdigskuren i tärningar underlättar och snabbar upp tillagningen betydligt när du ska göra den här krämiga och smakrika fiskgrytan. Grytan får god smak av pastasås med lite chilihetta och krämighet från vispgrädde. Serverad med potatis och broccoli blir grytan mättande och god.

Skriv ut
Krämig fiskgryta med broccoli

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
250 g
broccoli
2
förp pastasås med chili (à ca 390 g)
2 dl
vispgrädde
300 g
torsk- och laxtärningar

Att ha hemma

-
salt
1 msk
hackad dill eller 1/2 g saffran (för 4 port)

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Susanna

2019-09-04

En fråga till, pastasås chili? Menas det med arabbiatasås? För det är den enda pastasåsen jag hittat som är chili i.

Redaktionen ICAse

2019-09-09

Hej Susanna! Det finns många pastasåser som är smaksatta med chili. Så välj den du gillar bäst. Hälsningar Michelle

Susanna

2019-09-02

Kan man ha matlagningsgrädde 4% istället för vispgrädde?

Redaktionen ICAse

2019-09-03

Hej Susanna! Om man vill minska på fettet och inte tycker att det gör något att den inte är lika krämig funkar det fint. Hälsningar Michelle

Bengt-arne

2019-01-19

Är receptet verkligen för 4 personer? Över 6 hekto mat per person?

Redaktionen ICAse

2019-01-25

Hej Bengt-Arne! Receptet är för 4 personer men vi hade skrivit fel vikt på fisktärningarna. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 3470 KJ / 831 kCal
Fett 41 g
Salt 3.4 g
Kolhydrater 66 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept