UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Krämig fiskgryta med broccoli

Fisken färdigskuren i tärningar underlättar och snabbar upp tillagningen betydligt när du ska göra den här krämiga och smakrika fiskgrytan. Grytan får god smak av pastasås med lite chilihetta och krämighet från vispgrädde. Serverad med potatis och broccoli blir grytan mättande och god.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Ansa och skär broccolin i buketter. Skala och skär stammen i skivor. Koka i saltat vatten ca 4 minuter.
  3. Koka upp pastasås och grädde och smaksätt med dill eller saffran. Lägg i fisktärningarna och låt sjuda ca 8 minuter. 
  4. Servera fiskgrytan med potatis och broccoli.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 250 g broccoli
  • 2 förp pastasås med chili (à ca 390 g)
  • 2 dl vispgrädde
  • 300 g torsk- och laxtärningar
Att ha hemma
  • salt
  • 1 msk hackad dill eller 1/2 g saffran (för 4 port)

Näringsvärde
Per portion

Energi 3470 kJ / 831 kCal