Torsk med purjo- och äggsås
En god sås kan förvandla vilken torsk som helst till en riktig festlig rätt! Här är det en äggsås som blir kompisen på tallriken, och ihop med gröna små ärtor och kokt potatis är kvällens måltid komplett. Smaklig fisk!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2023
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
4 ägg
1/2 purjolök (à ca 300 g)
1/2 msk rapsolja
2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
1/2 fiskbuljongtärning
2 msk vatten
2 tsk majsstärkelse
salt
peppar
600 g fryst torskfilé
1 msk rapsolja
250 g frysta gröna små ärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2436 KJ / 582 kCal
Fett22 g
Salt2 g
Kolhydrater47 g
Protein43 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Dubbelt av såsen. Super gott!
Zelma
2024-12-08Härlig smak purjolök-såsen, ärtorna och torskryggen skapade en symfoni i gommen! Det blev verkligen lyckat!
Magnus
2023-01-04Gott gott
Pia
2021-05-06