Torsk med purjo- och äggsås

16
4 Klimatsmart
Torsk med purjo- och äggsås

En god sås kan förvandla vilken torsk som helst till en riktig festlig rätt! Här är det en äggsås som blir kompisen på tallriken, och ihop med gröna små ärtor och kokt potatis är kvällens måltid komplett. Smaklig fisk!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2022

Torsk med purjo- och äggsås

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
4 ägg
1/2 purjolök (à ca 300 g)
1/2 msk rapsolja
2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
1/2 fiskbuljongtärning
2 msk vatten
1 msk majsstärkelse
salt
peppar
600 g fryst torskfilé
1 msk rapsolja
250 g frysta gröna små ärtor

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri havregrädde.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Tips

Stek ärtorna varma i pannan efter att fisken är stekt.

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Pia

2021-05-06

Gott gott

Ida

2021-05-05

Behövdes dubbelt av matlagningsgrädden för att såsen skulle räcka. Gott att krydda med citronpeppar för lite smak.

Patrik

2020-05-07

Hade säkert varit toppen, men vi fick laxfiléer och inga ärtor i vår kasse

Redaktionen ICAse

2020-05-07

Ajdå, tokigt att det blev fel. Kontakta din ICA-handlare eller vår kundservice på 033- 47 47 90. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2436 KJ / 582 kCal
Fett 22 g
Salt 2 g
Kolhydrater 47 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden