Torsk med purjo- och äggsås

2
2 Klimatsmart
Torsk med purjo- och äggsås

En god sås kan förvandla vilken torsk som helst till en riktig festlig rätt! Här är det en äggsås som blir kompisen på tallriken, och ihop med gröna små ärtor och kokt potatis är kvällens måltid komplett. Toppa gärna med lite extra persilja för både smak och färg. Smaklig fisk!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2020

Torsk med purjo- och äggsås

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
4
ägg
1/2
purjolök (à ca 300 g)
1/2 msk
rapsolja
2 1/2 dl
havrebaserad matlagningsgrädde
1/2
fiskbuljongtärning
2 msk
vatten
1 msk
majsstärkelse
-
salt
-
peppar
600 g
fryst torskfilé
1 msk
rapsolja
1/2
ask färsk persilja (à 20 g)
250 g
frysta gröna små ärtor

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri havregrädde.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Vill du ha varma ärtor så värm de i stekpannan innan du steker fisken så slipper du slösa en extra kastrull.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Patrik

5/7/2020

Hade säkert varit toppen, men vi fick laxfiléer och inga ärtor i vår kasse

Redaktionen ICAse

5/7/2020

Ajdå, tokigt att det blev fel. Kontakta din ICA-handlare eller vår kundservice på 033- 47 47 90. Hälsningar Ulrika

Veronica

5/6/2020

Hela familjen åt och var glada. Gott med purjo i äggsåsen!

Näringsvärde per portion

Energi 2414 KJ / 580 kCal
Fett 20 g
Salt 2 g
Kolhydrater 53 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept