Ugnsbakad torsk med ansjovissås och sparris
Bjud på delikat vardagslyx med ugnsbakad torsk. En fantastisk fiskrätt där torsk får sällskap av en välsmakande krämig ansjovissås. Det krämiga står grädden för och hackad dill sätter ytterligare smak på såsen. Kokt sparris kompletterar med sin milda fina smak. Servera med nykokt potatis och njut.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2017
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g fast potatis
Grönsaker
125 g salladslök
250 g grön sparris
1/2 cosmopolitansallad
1 citron
Sås
1 ask ansjovis (à 100 g)
1/2 kruka dill
1 dl vitt matlagningsvin
2 tsk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
peppar
Torsk
600 g torskfilé
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2363 KJ / 565 kCal
Fett24 g
Salt3 g
Kolhydrater46 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Katarina och Pernilla! Surt att någon hade missat att stoppa dessa i kassarna (säg gärna till butiken) men vi på ICA.se är så glada att ni hittade hit och fann recepten! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-04-28Inte i vår heller :(
Pernilla
2016-04-26Tur att man har dator och internet :). Det fanns inga recept med i min inspirationskasse...
Katarina
2016-04-25