Ugnsbakad torsk med ansjovissås och sparris

67
3
Ugnsbakad torsk med ansjovissås och sparris

Bjud på delikat vardagslyx med ugnsbakad torsk. En fantastisk fiskrätt där torsk får sällskap av en välsmakande krämig ansjovissås. Det krämiga står grädden för och hackad dill sätter ytterligare smak på såsen. Kokt sparris kompletterar med sin milda fina smak. Servera med nykokt potatis och njut.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2017

Ugnsbakad torsk med ansjovissås och sparris

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g
fast potatis

Grönsaker

125 g
salladslök
250 g
grön sparris
1/2
cosmopolitansallad
1
citron

Sås

1
ask ansjovis (à 100 g)
1/2
kruka dill
1 dl
vitt matlagningsvin
2 tsk
majsstärkelse
2 dl
vispgrädde
-
peppar

Torsk

600 g
torskfilé
-
salt

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

67

Kommentarer

Redaktionen

4/28/2016

Hej Katarina och Pernilla! Surt att någon hade missat att stoppa dessa i kassarna (säg gärna till butiken) men vi på ICA.se är så glada att ni hittade hit och fann recepten! Hälsningar Michelle

Pernilla

4/26/2016

Inte i vår heller :(

Katarina

4/25/2016

Tur att man har dator och internet :). Det fanns inga recept med i min inspirationskasse...

Näringsvärde per portion

Energi 2363 KJ / 565 kCal
Fett 24 g
Salt 3 g
Kolhydrater 46 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept