Torskgratäng med ansjovis och dill

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
1
Torskgratäng med ansjovis och dill

God fiskgratäng som tillagar sig själv i ugnen. Den består av torsk som toppas med sås gjord på ansjovis och dill. Serveras med kokt potatis och ett par stänk från en citronklyfta. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2018

Torskgratäng med ansjovis och dill

Ingredienser

4 portioner
900 g  fast potatis

Gratäng

2 dl  vispgrädde
2 dl  mjölk
1/2 msk  majsstärkelse
1   förp ansjovis (à 100 g)
1   ask, färsk dill (à 20 g)
salt
peppar
ca 600 g  torskfilé

Till servering

1   citron
3   tomater

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Toppa gärna gratängen med lite riven ost.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

För lite grönsaker!

Marie

2018-02-22

Näringsvärde per portion

Energi2539 KJ / 607 kCal
Fett25 g
Salt4 g
Kolhydrater51 g
Protein41 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ansjovisbakad torsk med dill
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ansjovispanerad torsk
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Torskgratäng med dill- och pepparotssås
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med dill- och ansjovissås
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk i ugn med dill- och citronsås
Betyg 3.6 av 5.
1124 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgratäng med dill och pepparrotsgurka
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga