Torskgratäng med ansjovis och dill

Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
1
Torskgratäng med ansjovis och dill

God fiskgratäng som tillagar sig själv i ugnen. Den består av torsk som toppas med sås gjord på ansjovis och dill. Serveras med kokt potatis och ett par stänk från en citronklyfta. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2018

Torskgratäng med ansjovis och dill

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Gratäng

2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1/2 msk majsstärkelse
1 förp ansjovis (à 100 g)
1 ask, färsk dill (à 20 g)
salt
peppar
ca 600 g torskfilé

Till servering

1 citron
3 tomater

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

För lite grönsaker!

Marie

2018-02-22

Näringsvärde per portion

Energi2539 KJ / 607 kCal
Fett25 g
Salt4 g
Kolhydrater51 g
Protein41 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ansjovisbakad torsk med dill
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ansjovispanerad torsk
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Torsk med krasse- och ansjovissås
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med ansjovissås och sparris
Betyg 3.4 av 5.
67 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med ansjoviskräm
Betyg 3.1 av 5.
160 personer har röstat
Under 45 min att tillaga