Spenat- och potatisplättar med ansjoviskräm

0
0
Spenat- och potatisplättar med ansjoviskräm

De här gröna och härliga plättarna med spenat ger dig också en härlig vitaminkick. Plättarna innehåller förutom spenat även potatis som binder ihop plättarna fint. Servera spenatplättarna med anjoviskräm, gjord på anjovis och smetana. Den fina sältan i krämen med anjovis passar perfekt till plättarna.

Skriv ut
Spenat- och potatisplättar med ansjoviskräm

Ingredienser

4 portioner
1
förp babyspenat (à 65 g)
3 dl
mjölk
1 1/2 dl
vetemjöl
2
potatisar (à ca 100 g)
2
ägg
1/2 tsk
salt
-
smör (till stekning)
1
förp ansjovisfiléer (à 100 g)
1
kruka gräslök
2 dl
smetana
-
salt
-
svartpeppar

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, smör och smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk, smör och smetana mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Ansjovis går bra att byta ut mot tonfisk.

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1194 KJ / 285 kCal
Fett 14 g
Salt 2.3 g
Kolhydrater 29 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept