Spenat- och potatisplättar med ansjoviskräm

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Spenat- och potatisplättar med ansjoviskräm

De här gröna och härliga plättarna med spenat ger dig också en härlig vitaminkick. Plättarna innehåller förutom spenat även potatis som binder ihop plättarna fint. Servera spenatplättarna med anjoviskräm, gjord på anjovis och smetana. Den fina sältan i krämen med anjovis passar perfekt till plättarna.

Spenat- och potatisplättar med ansjoviskräm

Ingredienser

4 portioner
1   förp babyspenat (à 65 g)
3 dl  mjölk
1 1/2 dl  vetemjöl
2   potatisar (à ca 100 g)
2   ägg
1/2 tsk  salt
smör (till stekning)
1   förp ansjovisfiléer (à 100 g)
1   kruka gräslök
2 dl  smetana
salt
svartpeppar

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, smör och smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk, smör och smetana mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Ansjovis går bra att byta ut mot tonfisk.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1194 KJ / 285 kCal
Fett14 g
Salt2.3 g
Kolhydrater29 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Broccoliplättar med citronsmetana
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gräslöksblini med skinka och gurka
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med ansjovissås och ärtor
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blinier
Betyg 4.4 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatis- och zucchiniplättar med tångkaviar
Betyg 3.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk med ansjoviskräm och ljummen ärtsallad
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga