Ugnsbakad torsk med ansjovissås och ärtor

Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Ugnsbakad torsk med ansjovissås och ärtor

Som ett vinterlandskap återspeglas denna husmanskost på din tallrik. Den ugnsbakade torsken omges av den smakrika ansjovissåen. Ärtorna är en trogen följeslagare till fisken och potatisen. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2023

Ugnsbakad torsk med ansjovissås och ärtor

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Torsk

600 g torskfilé
salt
peppar

Ansjovissås

10 ansjovisfiléer
20 g färsk gräslök
2 dl smetana
1 dl mjölk

Ärtor

250 g gröna ärtor
1 msk smör
65 g babyspenat

Gör så här

00:12:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2515 KJ / 597 kCal
Fett28 g
Salt3 g
Kolhydrater43 g
Protein39 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Cheddarrullar med gräslökssmetana
    Betyg 3.7 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ansjovisbakad torsk
    Betyg 4.5 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ugnsbakad torsk med ansjovissås
    Betyg 4.7 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad