Halstrad röding med dill- och ansjovissås
Servera halstrad röding med dill- och ansjovissås och du får en garanterad smakupplevelse. Här är det såsen som gör det lilla extra då hackad ansjovis och dill blandas med crème fraiche, smaka av med salt och peppar. Enkelt och ett självklart tillbehör. Avnjut ihop med fisk, potatis och citronklyftor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2015
Ingredienser
2 portioner
450 g amandinepotatis
1 burk ansjovisfiléer (à 55 g)
1 ask dill (à 20 g)
1 dl crème fraiche
salt
peppar
1 citron
150 g salladsärtor
300 g rödingfilé
1/2 tsk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2801 KJ / 671 kCal
Fett34.3 g
Salt3.87 g
Kolhydrater45.8 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer