Ansjovisspätta med dillroyal

57
1
Ansjovisspätta med dillroyal

Ansjovisspätta med dillroyal är en majestätisk rätt med spännande aromer. Spättan smaksätts genom att lägga ansjovisfiléer emellan och placera i en ugnsäker form. Den ljuvliga gräddblandningen hälls över och fisken avslutas i ugnen för ett fantastiskt resultat, toppa med dill och servera med krispig sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2015

Ansjovisspätta med dillroyal

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Ansjovisspätta

800 g rödspättafilé
100 g ansjovisfilé
2 ägg
2 dl vispgrädde
1 ask dill (à 20 g)
salt och peppar

Sallad

1 kruka krispsallad
150 g salladsärtor
2 tomater
1 tsk olja
1 tsk vinäger

För alla

Rätten innehåller ägg men är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Lägg salladen och salladsärterna i iskallt vatten så blir de extra krispiga.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

57

Kommentar

Ann-margret

2017-01-21

Underbar rätt! Har bjudet många i min bekantskapskrets på denna rätt och alla tycker det är helt underbar och vill gärna ha receptet1

Näringsvärde per portion

Energi 2870 KJ / 686 kCal
Fett 29 g
Salt 3.43 g
Kolhydrater 45 g
Protein 57 g
Läs mer om näringsvärden