Ansjovisspätta med dillroyal

Betyg 3.4 av 5.
57 personer har röstat
1
Ansjovisspätta med dillroyal

Ansjovisspätta med dillroyal är en majestätisk rätt med spännande aromer. Spättan smaksätts genom att lägga ansjovisfiléer emellan och placera i en ugnsäker form. Den ljuvliga gräddblandningen hälls över och fisken avslutas i ugnen för ett fantastiskt resultat, toppa med dill och servera med krispig sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2015

Ansjovisspätta med dillroyal

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Ansjovisspätta

800 g rödspättafilé
100 g ansjovisfilé
2 ägg
2 dl vispgrädde
1 ask dill (à 20 g)
salt
peppar

Sallad

1 kruka krispsallad
150 g salladsärtor
2 tomater
1 tsk olja
1 tsk vinäger

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
57 personer har röstat

Kommentar

Underbar rätt! Har bjudet många i min bekantskapskrets på denna rätt och alla tycker det är helt underbar och vill gärna ha receptet1

Ann-margret

2017-01-21

Näringsvärde per portion

Energi2870 KJ / 686 kCal
Fett29 g
Salt3.43 g
Kolhydrater45 g
Protein57 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Spätta med dillpickles
Betyg 2.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng med potatis
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad spätta med färskost och tomat
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta meunière med hollandaise och bellaverde
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spätta med dill- och citronsås
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödspätta meunière
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga