Ansjovisspätta med dillroyal
Ansjovisspätta med dillroyal är en majestätisk rätt med spännande aromer. Spättan smaksätts genom att lägga ansjovisfiléer emellan och placera i en ugnsäker form. Den ljuvliga gräddblandningen hälls över och fisken avslutas i ugnen för ett fantastiskt resultat, toppa med dill och servera med krispig sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2015
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Ansjovisspätta
800 g rödspättafilé
100 g ansjovisfilé
2 ägg
2 dl vispgrädde
1 ask dill (à 20 g)
salt
peppar
Sallad
1 kruka krispsallad
150 g salladsärtor
2 tomater
1 tsk olja
1 tsk vinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2870 KJ / 686 kCal
Fett29 g
Salt3.43 g
Kolhydrater45 g
Protein57 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Underbar rätt! Har bjudet många i min bekantskapskrets på denna rätt och alla tycker det är helt underbar och vill gärna ha receptet1
Ann-margret
2017-01-21