Ansjovisspätta med dillroyal

Betyg 3.4 av 5.57 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Ansjovisspätta med dillroyal

Ansjovisspätta med dillroyal är en majestätisk rätt med spännande aromer. Spättan smaksätts genom att lägga ansjovisfiléer emellan och placera i en ugnsäker form. Den ljuvliga gräddblandningen hälls över och fisken avslutas i ugnen för ett fantastiskt resultat, toppa med dill och servera med krispig sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2015

Ansjovisspätta med dillroyal

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Ansjovisspätta

800 g rödspättafilé
100 g ansjovisfilé
2 ägg
2 dl vispgrädde
1 ask dill (à 20 g)
salt
peppar

Sallad

1 kruka krispsallad
150 g salladsärtor
2 tomater
1 tsk olja
1 tsk vinäger

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.57 personer har röstat

Kommentar

Underbar rätt! Har bjudet många i min bekantskapskrets på denna rätt och alla tycker det är helt underbar och vill gärna ha receptet1

Ann-margret

2017-01-21

Näringsvärde per portion

Energi2870 KJ / 686 kCal
Fett29 g
Salt3.43 g
Kolhydrater45 g
Protein57 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ugnsbakad torsk med ansjovissås
Betyg 4.7 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Spätta med dillpickles
Betyg 2.3 av 5.23 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Halstrad röding med dill- och ansjovissås
Betyg 2.9 av 5.22 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ugnsbakad spätta med ägg och ansjovis
Betyg 2.9 av 5.40 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ugnsbakad spätta med anjovis och sparris
Betyg 3.1 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ansjovissmör på knäcke
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad