Ugnsbakad torsk med ansjovissås

Betyg 4.7 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Ugnsbakad torsk med ansjovissås

Kvällens middag består av ugnsbakad torsk! Serveras med magiskt god sås gjord på ansjovis, dill och crème fraiche. Ät tillsammans med nykokt potatis och toppa med krispiga sockerärtor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2021

Ugnsbakad torsk med ansjovissås

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Torsk

ca 600 g torskfilé
salt
peppar

Sås

1 burk ansjovisfiléer (à 100 g)
1 ask färsk dill (à 20 g)
2 dl crème fraiche
150 g salladsärtor
1 citron
2 hjärtsalladshuvuden

Gör så här

00:12:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Mycket gott.

    Barbara

Näringsvärde per portion

Energi2294 KJ / 547 kCal
Fett21 g
Salt3.7 g
Kolhydrater48 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Ansjovisspätta med dillroyal
    Betyg 3.4 av 5.57 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad