Ugnsbakad torsk med ansjovis- och äggsås

Underbar ugnsbakad torsk som äts med en krämig ansjovis- och äggsås toppad med persilja eller dill. Den nykokta potatisen serverar du tillsammans med fisken och inlagd gurka som du enkelt fixar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2022

Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Sås
4 ägg
1 förp ansjovisfiléer (à 100 g)
1/2 kruka persilja eller dill
1 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
peppar
Gurka
2 tsk strösocker
1/2 tsk salt
1/2 msk vatten
2 tsk ättiksprit (12%)
1 gurka
Torsk
ca 600 g torskfilé
Gör så här
00:09:00
00:10:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2594 KJ / 618 kCal
Fett28 g
Salt3 g
Kolhydrater45 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
4 stKanon
Thomas
Väldigt mumsigt.
Carina
Vår fisk var dålig andra gången vi fick Icas vaccum färskfisk och fisken var dålig. Hade hellre fått fryst fisk.
Daniel
Hej Daniel! Reklamationer på varor hänvisar vi till vår kundtjänst https://www.ica.se/kundservice/ här diskuterar vi recepten. Hälsningar Michelle
ICA-köket