Ugnsbakad torsk med anjovis- och äggsås

6
0
Ugnsbakad torsk med anjovis- och äggsås

Underbar ugnsbakad torsk som äts med en krämig ansjovis- och äggsås toppad med dill. Den nykokta potatisen serverar du tillsammans med fisken och inlagd gurka som du enkelt fixar.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2017

Ugnsbakad torsk med anjovis- och äggsås

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis

Sås

4
ägg
100 g
ansjovisfiléer
1
ask, färsk dill (à 20 g)
1 dl
mjölk
2 tsk
majsstärkelse
2 dl
vispgrädde
-
peppar

Gurka

1 tsk
strösocker
1/2 tsk
salt
1
citron
250 g
snackgurka

Torsk

ca 600 g
torskfilé

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2803 KJ / 668 kCal
Fett 31 g
Salt 3 g
Kolhydrater 50 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept