Torsk med krasse- och ansjovissås

2
0
Torsk med krasse- och ansjovissås

Torsk, ansjovis, grädde och potatis är klassiska ingredienser som ständigt återkommer i vårt svenska husmanskök och här återförenas de lojala smakkamraterna ännu en gång. Kvällens middag är perfekt tillagad torsk, serverad med en ljuvlig sås på grädde och ansjovis och nykokta potatisar och morötter. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2016

Torsk med krasse- och ansjovissås

Ingredienser

2 portioner
450 g
delikatesspotatis
200 g
snackmorötter
ca 350 g
torskfilé
-
salt och peppar
55 g
ansjovis
1 1/2 dl
vispgrädde
1/2 tsk
majsstärkelse
1/2
ask krasse

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2945 KJ / 704 kCal
Fett 35 g
Salt 4.02 g
Kolhydrater 52.1 g
Protein 41.7 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept