Torsk med krasse- och ansjovissås
Torsk, ansjovis, grädde och potatis är klassiska ingredienser som ständigt återkommer i vårt svenska husmanskök och här återförenas de lojala smakkamraterna ännu en gång. Kvällens middag är perfekt tillagad torsk, serverad med en ljuvlig sås på grädde och ansjovis och nykokta potatisar och morötter. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2016
Ingredienser
2 portioner
450 g delikatesspotatis
200 g snackmorötter
ca 350 g torskfilé
salt
peppar
55 g ansjovis
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 tsk majsstärkelse
1/2 ask krasse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2945 KJ / 704 kCal
Fett35 g
Salt4.02 g
Kolhydrater52.1 g
Protein41.7 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer