Torsk med krasse- och ansjovissås

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Torsk med krasse- och ansjovissås

Torsk, ansjovis, grädde och potatis är klassiska ingredienser som ständigt återkommer i vårt svenska husmanskök och här återförenas de lojala smakkamraterna ännu en gång. Kvällens middag är perfekt tillagad torsk, serverad med en ljuvlig sås på grädde och ansjovis och nykokta potatisar och morötter. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2016

Torsk med krasse- och ansjovissås

Ingredienser

2 portioner
450 g delikatesspotatis
200 g snackmorötter
ca 350 g torskfilé
salt
peppar
55 g ansjovis
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 tsk majsstärkelse
1/2 ask krasse

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2945 KJ / 704 kCal
Fett35 g
Salt4.02 g
Kolhydrater52.1 g
Protein41.7 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Enkel Janssons frestelse
Betyg 3.5 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cheesecakecrème med morot, dillgranola och ansjovis
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ansjovisbakad torsk med dill
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krossad aspargespotatis med ansjovis och gräddfil
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torskgratäng med ansjovis och dill
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med ansjoviskräm
Betyg 3.1 av 5.
160 personer har röstat
Under 45 min att tillaga