Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Torsk med krasse- och ansjovissås

Torsk, ansjovis, grädde och potatis är klassiska ingredienser som ständigt återkommer i vårt svenska husmanskök och här återförenas de lojala smakkamraterna ännu en gång. Kvällens middag är perfekt tillagad torsk, serverad med en ljuvlig sås på grädde och ansjovis och nykokta potatisar och morötter. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen. Koka morötterna med potatisen när det återstår ca 5 minuter av tiden.
  2. Sätt ugnen på 200˚C.
  3. Lägg torsken i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar och stek mitt i ugnen ca 8 minuter.
  4. Låt ansjovisen rinna av och skär den i mindre bitar.
  5. Blanda grädden med majsstärkelsen i en kastrull. Koka upp grädden med ansjovisen under omrörning. Smaka av med peppar.
  6. Klipp krassen och blanda i såsen.
  7. Servera torsken med sås, potatis och morötter.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g delikatesspotatis
  • 200 g snackmorötter
  • ca 350 g torskfilé
  • salt och peppar
  • 55 g ansjovis
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk majsstärkelse
  • 1/2 ask krasse
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2945 kJ / 704 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept