Stekt torskrygg med bulgur, svamp och fetaost

5
0
Stekt torskrygg med bulgur, svamp och fetaost

Många goda smaker i blandas i denna rätt. Mjälla och fina torskryggfiléer serveras med bulgur och svamp. Toppa rätten med dill och fetaost och du har en god fiskrätt att servera.

Samarbete med:

Stekt torskrygg med bulgur, svamp och fetaost

Ingredienser

10 bufféportioner
5 port bulgur
1 buljongtärning (gärna svamp- eller hönsbuljong)
500 g blandad färsk svamp (t ex kastanjechampinjoner, champinjoner eller ostronskivling)
2 vitlöksklyftor
4 msk olja
salt
peppar
5 torskryggfiléer utan skinn
1 msk olja
1 kruka dill
2 förp fetaost (à 150 g)

Till servering

citronklyftor

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri bulgur eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt fetaost mot mjölkproteinfri ostersättningsprodukt eller tofu.

Recept och bild i samarbete med Royal Greenland.



Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1176 KJ / 281 kCal
Fett 14 g
Salt 1 g
Kolhydrater 16 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden