Ugnsbakad torsk i dill och misobuljong

Betyg 3 av 5.
111 personer har röstat
0
Ugnsbakad torsk i dill och misobuljong

Klassiska och underbart goda smaker till fina fisken! Svenskodlade och hållbara ärter och dill passar utmärkt till den fina torsken. Pricken över i:et blir en asiatisk touch i smaksättningen. Gott för kroppen och gott för själen!

Ugnsbakad torsk i dill och misobuljong

Ingredienser

4 portioner

Torsk

4   frysta torskryggfiléer
1 msk  olivolja
havssalt

Dillbuljong

2   vitlöksklyftor
2 msk  hackad ingefära
1   citrongrässtjälk
olivolja (till stekning)
2 msk  misopasta
6 dl  vatten
2   paket fryst dill (à 35 g)
1 dl  ärtor (gärna Ebba ärter)
50 g  smör
1 tsk  risvinäger
salt och svartpeppar

Till servering

4   port kokt potatis
ca 4 dl  ärtor (gärna Ebba ärter)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Recept och bild från Findus.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
111 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1730 KJ / 414 kCal
Fett17 g
Salt2 g
Kolhydrater36 g
Protein28 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Laxqueneller i currygryta
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gnocchi med grönt ärt- och örtsmör
Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Len ärt- och potatissoppa med krasse och löskokt ägg
Betyg 2.9 av 5.
140 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ärtrisotto med rostad blomkål och dragon
Betyg 3.2 av 5.
76 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ärter med Wallenbergare
Betyg 2.9 av 5.
186 personer har röstat
Under 60 min att tillaga