Ugnsbakad torsk i dill och misobuljong
Klassiska och underbart goda smaker till fina fisken! Svenskodlade och hållbara ärter och dill passar utmärkt till den fina torsken. Pricken över i:et blir en asiatisk touch i smaksättningen. Gott för kroppen och gott för själen!
Ingredienser
4 portioner
Torsk
4 frysta torskryggfiléer
1 msk olivolja
havssalt
Dillbuljong
2 vitlöksklyftor
2 msk hackad ingefära
1 citrongrässtjälk
olivolja (till stekning)
2 msk misopasta
6 dl vatten
2 paket fryst dill (à 35 g)
1 dl ärtor (gärna Ebba ärter)
50 g smör
1 tsk risvinäger
salt
svartpeppar
Till servering
4 port kokt potatis
ca 4 dl ärtor (gärna Ebba ärter)
Gör så här
Recept och bild från Findus.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1730 KJ / 414 kCal
Fett17 g
Salt2 g
Kolhydrater36 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer