Ugnsbakad torsk i dill och misobuljong

111
0
Ugnsbakad torsk i dill och misobuljong

Klassiska och underbart goda smaker till fina fisken! Svenskodlade och hållbara ärter och dill passar utmärkt till den fina torsken. Pricken över i:et blir en asiatisk touch i smaksättningen. Gott för kroppen och gott för själen!

Ugnsbakad torsk i dill och misobuljong

Ingredienser

4 portioner

Torsk

4 frysta torskryggfiléer
1 msk olivolja
havssalt

Dillbuljong

2 vitlöksklyftor
2 msk hackad ingefära
1 citrongrässtjälk
olivolja (till stekning)
2 msk misopasta
6 dl vatten
2 paket fryst dill (à 35 g)
1 dl ärtor (gärna Ebba ärter)
50 g smör
1 tsk risvinäger
salt och svartpeppar

Till servering

4 port kokt potatis
ca 4 dl ärtor (gärna Ebba ärter)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Recept och bild från Findus.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

111

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1730 KJ / 414 kCal
Fett 17 g
Salt 2 g
Kolhydrater 36 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden