Ugnsbakad torsk i dill och misobuljong

110
0
Ugnsbakad torsk i dill och misobuljong

Klassiska och underbart goda smaker till fina fisken! Svenskodlade och hållbara ärter och dill passar utmärkt till den fina torsken. Pricken över i:et blir en asiatisk touch i smaksättningen. Gott för kroppen och gott för själen!

Skriv ut
Ugnsbakad torsk i dill och misobuljong

Ingredienser

4 portioner

Torsk

4
frysta torskryggfiléer
1 msk
olivolja
-
havssalt

Dillbuljong

2
vitlöksklyftor
2 msk
hackad ingefära
1
citrongrässtjälk
-
olivolja (till stekning)
2 msk
misopasta
6 dl
vatten
2
paket fryst dill (à 35 g)
1 dl
ärtor (gärna Ebba ärter)
50 g
smör
1 tsk
risvinäger
-
salt och svartpeppar

Till servering

4
port kokt potatis
ca 4 dl
ärtor (gärna Ebba ärter)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Recept och bild från Findus.

Vad tyckte du om receptet?

110

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1730 KJ / 414 kCal
Fett 17 g
Salt 2 g
Kolhydrater 36 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept