Laxqueneller i currygryta

3
0
Laxqueneller i currygryta

Ett lite annorlunda men supergott sätt att servera laxen på. I det här receptet serveras lax i form av queneller i en krämig sås gjord på kokosmjölk, citrongräs, curry, lime och grönsaker. Quenellerna gör du enkelt genom att snabbt mixa ihop lax, färskost, senap och lite salt och peppar.

Laxqueneller i currygryta

Ingredienser

4 portioner

Färs

500 g fryst laxfilé
150 g färskost
1 1/2 msk dijonsenap
1 tsk salt
vitpeppar från kvarn
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
6 dl vatten
1/2 stång citrongräs
1 dl fint strimlad purjolök (1 dl motsvarar ca 10 cm bit)
1 palsternacka
1 paket fryst broccoli (à ca 250 g)
2 tsk curry
saften från 1 lime
2 msk olivolja
havssalt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost.

 

Gör så här

Receptet är framtaget av Tina Nordström. Recept och bild från Findus.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer