Laxqueneller i currygryta

3
0
Laxqueneller i currygryta

Ett lite annorlunda men supergott sätt att servera laxen på. I det här receptet serveras lax i form av queneller i en krämig sås gjord på kokosmjölk, citrongräs, curry, lime och grönsaker. Quenellerna gör du enkelt genom att snabbt mixa ihop lax, färskost, senap och lite salt och peppar.

Skriv ut
Laxqueneller i currygryta

Ingredienser

4 portioner

Färs

500 g
fryst laxfilé
150 g
färskost
1 1/2 msk
dijonsenap
1 tsk
salt
-
vitpeppar från kvarn
1
burk kokosmjölk (à 400 ml)
6 dl
vatten
1/2
stång citrongräs
1 dl
fint strimlad purjolök (1 dl motsvarar ca 10 cm bit)
1
palsternacka
1
paket fryst broccoli (à ca 250 g)
2 tsk
curry
saften från 1
lime
2 msk
olivolja
-
havssalt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost.

 

Gör så här

Receptet är framtaget av Tina Nordström. Recept och bild från Findus.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Testa liknande recept