Laxqueneller i currygryta
Ett lite annorlunda men supergott sätt att servera laxen på. I det här receptet serveras lax i form av queneller i en krämig sås gjord på kokosmjölk, citrongräs, curry, lime och grönsaker. Quenellerna gör du enkelt genom att snabbt mixa ihop lax, färskost, senap och lite salt och peppar.
Ingredienser
4 portioner
Färs
500 g fryst laxfilé
1 tsk salt
150 g cream cheese (21 %)
1 1/2 msk dijonsenap
1 krm svartpeppar från kvarn
Currygryta
1 citrongräs
15 cm purjolök
1 palsternacka
2 tsk curry
2 msk rapsolja
5 dl vatten
1 1/2 fiskbuljongtärning
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
ca 5 dl fryst broccoli (ca 250 g)
saften från 1 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jättegott! Följde receptet. Kommer dock att minska vattenmängden betydligt nästa gång då det blev alldeles för blaskigt med 6 dl
Birgitta
2024-02-18