Laxqueneller i currygryta

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
1
Laxqueneller i currygryta

Ett lite annorlunda men supergott sätt att servera laxen på. I det här receptet serveras lax i form av queneller i en krämig sås gjord på kokosmjölk, citrongräs, curry, lime och grönsaker. Quenellerna gör du enkelt genom att snabbt mixa ihop lax, färskost, senap och lite salt och peppar.

Laxqueneller i currygryta

Ingredienser

4 portioner

Färs

500 g  fryst laxfilé
150 g  färskost
1 1/2 msk  dijonsenap
1 tsk  salt
vitpeppar från kvarn
1   burk kokosmjölk (à 400 ml)
6 dl  vatten
1/2   stång citrongräs
1 dl  fint strimlad purjolök (1 dl motsvarar ca 10 cm bit)
1   palsternacka
1   paket fryst broccoli (à ca 250 g)
2 tsk  curry
saften från 1   lime
2 msk  olivolja
havssalt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost.

 

Gör så här

Receptet är framtaget av Tina Nordström. Recept och bild från Findus.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Jättegott! Följde receptet. Kommer dock att minska vattenmängden betydligt nästa gång då det blev alldeles för blaskigt med 6 dl

Birgitta

2024-02-18

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Ugnsbakad torsk i dill och misobuljong
Betyg 3 av 5.
111 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Fish & Crisp med ugnsgrillade potatis och smöriga ärter
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gnocchi med grönt ärt- och örtsmör
Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga