Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Laxqueneller i currygryta

Ett lite annorlunda men supergott sätt att servera laxen på. I det här receptet serveras lax i form av queneller i en krämig sås gjord på kokosmjölk, citrongräs, curry, lime och grönsaker. Quenellerna gör du enkelt genom att snabbt mixa ihop lax, färskost, senap och lite salt och peppar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken, skär den i bitar och lägg i en matberedare.
  2. Tillsätt övriga ingredienser och mixa snabbt ihop till en färs, det är viktigt att inte mixa för länge. Smaka av färsen med salt och peppar, forma till små queneller/järpar och ställ i kylen. Strimla citrongräset fint.
  3. Skala och skär palsternackan i 1/2 cm tjocka skivor.
  4. Fräs purjolök, palsternacka, curry och citrongräs i olivolja i ca 2-3 minuter. Häll på kokosmjölken och vatten och låt såsen koka ihop ett par minuter.
  5. Lägg ner fiskqueneller och broccolibuketter och låt puttra i ytterligare 4-5 minuter tills fisken känns färdig. Smaka av med salt och pressad lime.

Receptet är framtaget av Tina Nordström. Recept och bild från Findus.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost.

 

Ingredienser

Portioner: 4
Färs
  • 500 g fryst laxfilé
  • 150 g färskost
  • 1 1/2 msk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar från kvarn
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 6 dl vatten
  • 1/2 stång citrongräs
  • 1 dl fint strimlad purjolök (1 dl motsvarar ca 10 cm bit)
  • 1 palsternacka
  • 1 paket fryst broccoli (à ca 250 g)
  • 2 tsk curry
  • saften från 1 lime
  • 2 msk olivolja
  • havssalt
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare