Ärtrisotto med rostad blomkål och dragon

76
4
Ärtrisotto med rostad blomkål och dragon

Superfräsch risotto med ärter och blomkål i en fin duett! Fräs, bryn och puttra, rosta, sjud och mixa. Och vips, så är ärtrisotton klar att servera. Smaklig spis!

Ärtrisotto med rostad blomkål och dragon

Ingredienser

4 portioner

Risotto

2 finhackade schalottenlökar
1 tsk torkad dragon
1/2 dl olivolja
4 dl arborioris
3 dl vitt vin
ca 4 - 5 dl vatten
1/2 tsk salt
peppar
1 dl riven parmesan

Blomkål-ärtpuré

150 g blomkålsbuketter
3 dl ärtor (gärna Ebba ärter)
1 vitlöksklyfta
salt
25 g smör
2 dl kokvatten

Rostad blomkål

150 g blomkålsbuketter
ca 1 msk olivolja
1 ask ärtskott (à 100 g)
1/2 påse färsk spenat (à 65 g)

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör undvika parmesanost med lysozym.

Gör så här

Recept och bild från Findus.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

76

Kommentarer

Peter

2021-05-19

Gott men lite tamt i vår smak. Det blir fler gånger men då kommer jag att späda med buljong, inte vatten, och kanske lägga till citronskal och -saft.

Kristine

2020-03-08

Jättegott...

Marie

2020-03-01

Väldigt gott. Använde kokvattnet till riset, behövdes inte till purén.

Näringsvärde per portion

Energi 2741 KJ / 655 kCal
Fett 24 g
Salt 13 g
Kolhydrater 77 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden