Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ärtrisotto med rostad blomkål och dragon

Superfräsch risotto med ärter och blomkål i en fin duett! Fräs, bryn och puttra, rosta, sjud och mixa. Och vips, så är ärtrisotton klar att servera. Smaklig spis!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Risotto: Fräs lök och dragon i olivolja, tillsammans med riset. Det ska inte ta färg.
  2. Häll på vinet och låt det sjuda på svag värme. När vinet kokat ner, fyller ni på med hett vatten lite i taget så att riset långsamt hinner absorbera vätskan. Låt småkoka i 15 minuter.
  3. Puré: Lägg blomkålen och ärterna i en kastrull med vitlöksklyftan. Häll på vatten så att det precis täcker, salta. Låt det hela koka upp. Häll av vattnet men spara ca 2 dl till mixning av purén (för 4 port).
  4. Mixa purén ljusgrön och slät med lite av kokvattnet och smör.
  5. Risotto: Smaksätt riset med purén på slutet av tillagningen, så att det blir krämigt. Smaka av med salt och peppar, samt riven parmesan.
  6. Rostad blomkål: Bryn blomkålen med lite olivolja i en stekpanna och vänd ner ärtskott och spenat.
  7. Lägg upp risotton i djupa tallrikar och toppa med rostad blomkål, spenat och ärtskott.

Recept och bild från Findus.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör undvika parmesanost med lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
Risotto
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1/2 dl olivolja
  • 4 dl arborioris
  • 3 dl vitt vin
  • ca 5 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • peppar
  • 1 dl riven parmesanost
Blomkål-ärtpuré
  • 150 g blomkålsbuketter
  • 3 dl ärter (gärna Ebba ärter)
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • 25 g smör
  • 2 dl kokvatten
Rostad blomkål
  • 150 g blomkålsbuketter
  • ca 1 msk olivolja
  • 1 ask ärtskott (à 100 g)
  • 1/2 påse färsk spenat (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2741 kJ / 655 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept