Ärtrisotto med rostad blomkål och dragon

71
3 Klimatsmart
Ärtrisotto med rostad blomkål och dragon

Superfräsch risotto med ärter och blomkål i en fin duett! Fräs, bryn och puttra, rosta, sjud och mixa. Och vips, så är ärtrisotton klar att servera. Smaklig spis!

Skriv ut
Ärtrisotto med rostad blomkål och dragon

Ingredienser

4 portioner

Risotto

2
finhackade schalottenlökar
1 tsk
torkad dragon
1/2 dl
olivolja
4 dl
arborioris
3 dl
vitt vin
ca 4 - 5 dl
vatten
1/2 tsk
salt
-
peppar
1 dl
riven parmesanost

Blomkål-ärtpuré

150 g
blomkålsbuketter
3 dl
ärtor (gärna Ebba ärter)
1
vitlöksklyfta
-
salt
25 g
smör
2 dl
kokvatten

Rostad blomkål

150 g
blomkålsbuketter
ca 1 msk
olivolja
1
ask ärtskott (à 100 g)
1/2
påse färsk spenat (à 65 g)

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör undvika parmesanost med lysozym.

Under 45 minuter

Gör så här

Recept och bild från Findus.

Vad tyckte du om receptet?

71

Kommentarer

Kristine

3/8/2020

Jättegott...

Marie

3/1/2020

Väldigt gott. Använde kokvattnet till riset, behövdes inte till purén.

Josefine

1/17/2020

Supergott! Blir lite mycket puré så det fick jag frysa in o spara till annat. Testade att servera den ihop med stekt lax, det var en toppen idé!

Redaktionen ICAse

1/20/2020

Hej Josefine! Roligt att du gillar receptet. Bra tips att frysa in överbliven puré. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2741 KJ / 655 kCal
Fett 24 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 77 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept