Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fish & Crisp med ugnsgrillade potatis och smöriga ärter

En enkel vardagsrätt som kräver minimal ansträngning. Potatis och fisk tillagas samtidigt i ugnen medan du svänger ihop en läckert grön ärtröra gjord på lök, ärter och en klick smör. När röran är klar finns det till och med tid över innan fisk och potatis är redo.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm ugnen till 225°C.
  2. Blanda potatisen med oljan i en ugnsfast form.
  3. Ugnsgrilla potatisen ca 40 minuter, efter 20 minuter lägg in fisken på ett galler ovanför potatisen.
  4. Under tiden fräs löken mjuk i smöret, tillsätt ärterna. Låt allt bli varmt, mosa lätt med en gaffel. Servera fisken med potatisen, ärterna och, om du vill, en klick god ketchup.

Recept och bild från Findus.

För alla

Innehåller ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paket färdig fish & crisp (à 400 g)
  • 7 stora potatisar skurna i tunna klyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1 paket frysta ärter (à 250 g)
  • 1 liten gul finhackad lök
  • 2 msk smör
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?