Len ärt- och potatissoppa med krasse och löskokt ägg

139
2 Klimatsmart
Len ärt- och potatissoppa med krasse och löskokt ägg

Den här lena ärt- och potatissoppan med krasse är både lättlagad och god. Underbart söta och goda ärter och potatis som får smak av vitlök och lite citron kokas i 15 minuter och mixas sedan slät. Serveras med löskokt ägg. Så gott!

Skriv ut
Len ärt- och potatissoppa med krasse och löskokt ägg

Ingredienser

4 portioner
350 g
skalad potatis
1 msk
smör
3
krossade vitlöksklyftor
1 1/2 l
vatten
1 1/2 tsk
salt
150 g
tinade gröna ärtor
saft från 1/2
citron
-
nymalen vitpeppar
1
ask smörgåskrasse
4
löskokta ägg

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: uteslut äggen eller ersätt de med ex. stekt halloumi.

Gör så här

Recept och bild från Findus.

Vad tyckte du om receptet?

139

Kommentarer

Tiara

2016-03-03

Väldigt smaklös om man följer receptet. Jag lade till 1 dl grädde och grönsaksbuljong och då blev det supergott :)

Linn

2016-03-03

Vi använde bara hälften så mycket vatten och det blev lagom. Helt okej soppa men hade nog varit godare med lite grädde eller liknande.

Näringsvärde per portion

Energi 860 KJ / 206 kCal
Fett 9 g
Salt 3 g
Kolhydrater 20 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept