Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Len ärt- och potatissoppa med krasse och löskokt ägg

Den här lena ärt- och potatissoppan med krasse är både lättlagad och god. Underbart söta och goda ärter och potatis som får smak av vitlök och lite citron kokas i 15 minuter och mixas sedan slät. Serveras med löskokt ägg. Så gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär den skalade potatisen i grova bitar. Fräs potatisen i en kastrull med smör och de krossade vitlöksklyftorna.
  2. Slå på vatten, tillsätt salt och låt småkoka i ca 15 minuter.
  3. Mixa soppan slät och ljusgrön med de tinade ärterna i en blender eller stavmixer. Smaksätt med citronsaft och vitpeppar.
  4. Klipp över krasse och servera soppan med ljumna nykokta ägghalvor.

Recept och bild från Findus.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: uteslut äggen eller ersätt de med ex. stekt halloumi.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 350 g skalad potatis
  • 1 msk smör
  • 3 krossade vitlöksklyftor
  • 1 1/2 l vatten
  • 1 1/2 tsk salt
  • 150 g tinade gröna ärter
  • saft från 1/2 citron
  • nymalen vitpeppar
  • 1 ask smörgåskrasse
  • 4 löskokta ägg
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 860 kJ / 206 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept