Len ärt- och potatissoppa med krasse och löskokt ägg
Den här lena ärt- och potatissoppan med krasse är både lättlagad och god. Underbart söta och goda ärter och potatis som får smak av vitlök och lite citron kokas i 15 minuter och mixas sedan slät. Serveras med löskokt ägg. Så gott!
Ingredienser
4 portioner
350 g skalad potatis
1 msk smör
3 krossade vitlöksklyftor
1 1/2 l vatten
1 1/2 tsk salt
150 g tinade gröna ärtor
saft från 1/2 citron
nymalen vitpeppar
1 ask smörgåskrasse
4 löskokta ägg
Gör så här
Recept och bild från Findus.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi860 KJ / 206 kCal
Fett9 g
Salt3 g
Kolhydrater20 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt smaklös om man följer receptet. Jag lade till 1 dl grädde och grönsaksbuljong och då blev det supergott :)
Tiara
2016-03-03Vi använde bara hälften så mycket vatten och det blev lagom. Helt okej soppa men hade nog varit godare med lite grädde eller liknande.
Linn
2016-03-03