Ugnsbakad torsk i dill och misobuljong

Betyg 3 av 5.114 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Ugnsbakad torsk i dill och misobuljong

Klassiska och underbart goda smaker till fina fisken! Svenskodlade och hållbara ärter och dill passar utmärkt till den fina torsken. Pricken över i:et blir en asiatisk touch i smaksättningen. Gott för kroppen och gott för själen!

Ugnsbakad torsk i dill och misobuljong

Ingredienser

4 portioner

Torsk

4 frysta torskryggfiléer
1 msk olivolja
havssalt

Dillbuljong

2 vitlöksklyftor
2 msk hackad ingefära
1 citrongrässtjälk
olivolja (till stekning)
2 msk misopasta
6 dl vatten
2 paket fryst dill (à 35 g)
1 dl ärtor (gärna Ebba ärter)
50 g smör
1 tsk risvinäger
salt
svartpeppar

Till servering

4 port kokt potatis
ca 4 dl ärtor (gärna Ebba ärter)

Gör så här

00:12:00
00:05:00
Recept och bild från Findus.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • När ska de tunna skivorna citrongräs i maten?

    Camilla

    Hej Camilla! Tack för att du såg den lilla missen. Nu är det tillagt! Tack! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi1730 KJ / 414 kCal
Fett17 g
Salt2 g
Kolhydrater36 g
Protein28 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Ärtrisotto med rostad blomkål och dragon
    Betyg 3.2 av 5.76 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Falafel med ärtdipp
    Betyg 2.6 av 5.359 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad