Ugnsbakad spätta med vitlökssås och kokt potatis
Underbar spättafilé som tillagar sig själv i ugnen medan du gör i ordning den härliga såsen. I såsen ingår bland annat crème fraiche (vitlök), fiskbuljong och basilika som passar perfekt till fisken. Servera den ugnsbakade spättan med örtsåsen, kokt potatis och rivna morötter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2014
Ingredienser
4 portioner
800 g spättafilé
1 kg sommarpotatis
1 msk smör eller margarin
1 dl vatten
1/2 fiskbuljongtärning
2 dl lätt crème fraiche vitlök
1/2 tsk basilika
salt
peppar
3 morötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2253 KJ / 536 kCal
Fett12 g
Salt2 g
Kolhydrater53 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Marika! Vi ber om ursäkt för att det missades på receptkortet. Vi har lagt till det på receptet på ICA.se.
Redaktionen
2014-08-19Glömde ju att salta o peppra fisken stod ej på mitt kort o när man har bråttom så glömde jag ju det fast man vet att man ska satta fisken. Vi tyckte bara vitlöks såsen o morötterna o potatisarna va mumsiga.
Marika
2014-08-17Smakade tyvärr för mycket vitlök, vilket tog bort smaken av fisken som annars hade fin konsistens. Hällde såsen över fisken de sista 5 minuterna i ugnen. Kan rekommenderas. Kommer nog att prova detta recept med någon annan smaksatt créme fraiche en annan gång.
Carola
2014-08-15