Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Ugnsbakad spätta med vitlökssås och kokt potatis

Underbar spättafilé som tillagar sig själv i ugnen medan du gör i ordning den härliga såsen. I såsen ingår bland annat crème fraiche (vitlök), fiskbuljong och basilika som passar perfekt till fisken. Servera den ugnsbakade spättan med örtsåsen, kokt potatis och rivna morötter.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Skölj och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  4. Smörj en ugnssäker form med matfettet. Vik spättafiléerna dubbla och lägg dem i formen. Krydda med salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 12 minuter.
  5. Koka upp vattnet med buljongtärningen. Rör i crème fraiche och basilika.
  6. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
  7. Skala och riv morötterna.
  8. Servera den ugnsbakade spättan med sås, kokt potatis och morötter.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g spättafilé
  • 1 kg sommarpotatis
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl vatten
  • 1/2 fiskbuljongtärning
  • 2 dl lätt crème fraiche vitlök
  • 1/2 tsk basilika
  • salt och peppar
  • 3 morötter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2194 kJ / 523 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer