Ugnsbakad spätta med ägg och ansjovis
En underbar ugnsbakad spätta med ägg och ansjovis. Spättan tillreds och steks saftig i ugnen. Passa då på att göra den smakrika såsen där ansjovis blandas med dill och smetana och förvandlas till ett krämigt tillbehör. När spättan är färdig, servera med den goda såsen, syrlig gurksallad och potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2015
Ingredienser
För alla
Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer