Ugnsbakad spätta med ägg och ansjovis

Betyg 2.9 av 5.
40 personer har röstat
0
Ugnsbakad spätta med ägg och ansjovis

En underbar ugnsbakad spätta med ägg och ansjovis. Spättan tillreds och steks saftig i ugnen. Passa då på att göra den smakrika såsen där ansjovis blandas med dill och smetana och förvandlas till ett krämigt tillbehör. När spättan är färdig, servera med den goda såsen, syrlig gurksallad och potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2015

Ugnsbakad spätta med ägg och ansjovis

Ingredienser

4 portioner
800 g spättafilé
1 kg sommarpotatis
4 ägg
salt
peppar
5 ansjovisfiléer
20 g dill
2 dl smetana
1 gurka
1 citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
40 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2873 KJ / 684 kCal
Fett29 g
Salt3.02 g
Kolhydrater47 g
Protein56 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Stekta spättafiléer med gurksallad
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt spätta med romsås
Betyg 3.7 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad spätta med dill- och caviarsås
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kaprisfisk
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad spätta med vitlökssås och kokt potatis
Betyg 2.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dubbelstekta spättafiléer med sweet chili och ost
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga