Fiskfrikadeller med dill
Små fina fiskbullar gjorda av rödspätta passar fint att servera till små barn (6-8 månader). Frikadellerna görs av spättafilé och kryddas med dill. Potatis och ärter ger bra mättnad. Smaklig fiskmåltid till de små!
Ingredienser
4 barnmatsportioner
300 g potatis
1 dl gröna ärtor
Frikadeller
100 g skinnfri spättafilé
1 msk ströbröd
1 dl matlagningsgrädde
1/2 dl vatten
1/4 fiskbuljongtärning
1 msk hackad dill
peppar
Gör så här
Receptet är avsett för barn mellan 6-8 månader.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi600 KJ / 144 kCal
Fett4 g
Salt0.2 g
Kolhydrater17 g
Protein8.5 g
Kommentarer
Jag förstår inte hur man ska forma bollar av den här smeten.....hade i potatismjöl tillslut för att få den lite fastare. Tog också i lite färsk vitlök och dill i själva fisksmeten för annars rätt smaklöst. Jag tog två teskedar och formade snabbt en "boll". Det funkade. Formen fastnade rätt snabbt så fort de kom ner i vattnet. Värt att veta är att bollarna först sjunker till botten men sen när de börjar bli klara flyter de upp till ytan. Ifall man har flera satser och många bollar att hålla reda på. Rätt svårt att hitta buljongtärningar utan salt nu när det är till under 1 man lagar till. Tror det kan finnas saltfri buljong i hälsokostaffärer men inget jag har hemma. Jag hade i kryddor i vattnet istället...
Kristin
2024-01-24Det blev inga bollar, bara en sörja.
Frida
2023-08-16Är buljong verkligen bra att ha i med tanke på hur mycket salt det innehåller? För en 6-månaders bebis..
Maria
2021-03-15