UNDER 45 MIN | Medel

Fiskfrikadeller med dill

Små fina fiskbullar gjorda av rödspätta passar fint att servera till små barn (6-8 månader). Frikadellerna görs av spättafilé och kryddas med dill. Potatis och ärter ger bra mättnad. Smaklig fiskmåltid till de små!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 barnmatsportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för barn mellan 6-8 månader.

  1. Skala och koka potatisen mjuk.
  2. Frikadeller: Skär fisken i grova bitar och mixa till en grovpuré i en matberedare. Mixa i ströbröd och 1 msk av grädden (för 4 port) till en slät smet. 
  3. Koka upp resten av grädden med vatten och smulad fiskbuljong i en kastrull. 
  4. Forma fisksmeten till små bullar och låt sjuda ca 7 minuter i kastrullen.
  5. Hacka dillen och rör i kastrullen. Smaka ev av med peppar.
  6. Koka ärterna enligt anvisningen på förpackningen. 
  7. Mosa (eller mixa) potatis och ärter med lite av såsen och servera med frikadeller.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkpoteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4 barnmatsportioner
  • 300 g potatis
  • 1 dl gröna ärter
Frikadeller
  • 100 g skinnfri spättafilé
  • 1 msk ströbröd
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 dl vatten
  • 1/4 fiskbuljongtärning
  • 1 msk hackad dill
  • ev peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 600 kJ / 144 kCal