Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Spätta i ugn med dillsås

Fisk i ugn är både nyttigt och enkelt att laga. Här får spättan sällskap i ugnen av ett krämigt täcke av dillsås av smetana, buljong och dill. Serveras med kokt broccoli och potatis. En skvätt pressad citron över fisken gör susen!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Skala och koka potatisen.
  4. Vik spättafiléerna och lägg dem i en ugnssäker form.
  5. Koka upp smetana med buljongtärning och vatten. Smaka av med salt och peppar. Hacka dillen och rör ner i såsen.
  6. Häll såsen över fisken och tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
  7. Skär broccolin i buketter, skala och strimla stjälken. Koka allt mjukt några minuter i saltat vatten. Låt rinna av.
  8. Servera fisken med broccoli, potatis och citronen skuren i klyftor.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g spättafilé
  • 900 g fast potatis
  • 2 dl smetana
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar
  • 1 kruka dill
  • 250 g broccoli
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2296 kJ / 547 kCal