Spätta i ugn med dillsås
Fisk i ugn är både nyttigt och enkelt att laga. Här får spättan sällskap i ugnen av ett krämigt täcke av dillsås av smetana, buljong och dill. Serveras med kokt broccoli och potatis. En skvätt pressad citron över fisken gör susen!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2014
Ingredienser
4 portioner
600 g spättafilé
900 g fast potatis
2 dl smetana
1 fiskbuljongtärning
1 dl vatten
salt
peppar
1 kruka dill
250 g broccoli
1 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2296 KJ / 547 kCal
Fett22.4 g
Kolhydrater43.3 g
Protein39.5 g
Kommentarer
Ska man inte salta fisken?
Åsa sofia
2024-08-28Varför skala potatisen ?
Klas
2024-05-15Har gjort detta recept några gånger och tycker att det är en enkel rätt att laga, såsen blir så där lagom syrlig, krämig och god! Gott också att spättafiléerna blir så möra i ugnen.
Carola
2018-08-07