Spätta i ugn med dillsås

Fisk i ugn är både nyttigt och enkelt att laga. Här får spättan sällskap i ugnen av ett krämigt täcke av dillsås av smetana, buljong och dill. Serveras med kokt broccoli och potatis. En skvätt pressad citron över fisken gör susen!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2014

Ingredienser
4 portioner
600 g spättafilé
900 g fast potatis
2 dl smetana
1 fiskbuljongtärning
1 dl vatten
salt
peppar
1 kruka dill
250 g broccoli
1 citron
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2296 KJ / 547 kCal
Fett22.4 g
Kolhydrater43.3 g
Protein39.5 g
Kommentarer
Jag använde 600 gram kummelfile' från ICA maxi. Saltade lätt, droppade lite citron innan jag vek ihop varje file'. Lättlagat och gott!
Heljä
2025-02-01Ska man inte salta fisken?
Åsa sofia
2024-08-28Varför skala potatisen ?
Klas
2024-05-15