Ugnsbakad spätta med vitlökssås och kokt potatis

Underbar spättafilé som tillagar sig själv i ugnen medan du gör i ordning den härliga såsen. I såsen ingår bland annat crème fraiche (vitlök), fiskbuljong och basilika som passar perfekt till fisken. Servera den ugnsbakade spättan med örtsåsen, kokt potatis och rivna morötter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2014

Gör så här
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2253 KJ / 536 kCal
Fett12 g
Salt2 g
Kolhydrater53 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
3 stHej Marika! Vi ber om ursäkt för att det missades på receptkortet. Vi har lagt till det på receptet på ICA.se.
Ica-köket
Glömde ju att salta o peppra fisken stod ej på mitt kort o när man har bråttom så glömde jag ju det fast man vet att man ska satta fisken. Vi tyckte bara vitlöks såsen o morötterna o potatisarna va mumsiga.
Marika
Smakade tyvärr för mycket vitlök, vilket tog bort smaken av fisken som annars hade fin konsistens. Hällde såsen över fisken de sista 5 minuterna i ugnen. Kan rekommenderas. Kommer nog att prova detta recept med någon annan smaksatt créme fraiche en annan gång.
Carola