Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Bakad rödspätta med dragonsås

Att baka spättan under aluminiumfolie är ett utmärkt sätt att behålla fiskens saftighet och samtidigt skapa en god, örtig sås. När purjolöken får koka och ånga långsamt blir den lika len och mild som spättan vilket gör att de passar perfekt ihop. En strålande vardagsrätt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200⁰C.
  2. Koka potatisen.
  3. Plocka dragonbladen. Dela purjolöken på längden. Strimla den tunt och lägg i botten på ugnssäker form. Rulla ihop fiskfiléerna och lägg dem på purjolöken.
  4. Smula buljongtärningen i grädden, vispa så den finfördelas och häll ner i formen. Riv citronskal över fisken, dela citronen och pressa över saften. Hyvla smöret med osthyvel över fisken tills den täcks. Salta och peppra. Täck formen med aluminiumfolie. Ställ in i ugnen med termometer. Ta ut när fisken har en innertemperatur på 58⁰C.
  5. Servera fisken med kokt potatis och dragonskyn som bildats i botten av formen.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 1 kruka färsk dragon
  • 1 purjolök
  • ca 500 g rödspätta
  • 1/2 fiskbuljongtärning
  • 1 dl vispgrädde
  • skalet och saften från 1 citron
  • 75 g smör
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2319 kJ / 554 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer