Bakad rödspätta med dragonsås

146
1
Bakad rödspätta med dragonsås

Att baka spättan under aluminiumfolie är ett utmärkt sätt att behålla fiskens saftighet och samtidigt skapa en god, örtig sås. När purjolöken får koka och ånga långsamt blir den lika len och mild som spättan vilket gör att de passar perfekt ihop. En strålande vardagsrätt!

Skriv ut
Bakad rödspätta med dragonsås

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
1
kruka färsk dragon
1
purjolök
ca 500 g
rödspätta
1/2
fiskbuljongtärning
1 dl
vispgrädde
skalet och saften från 1
citron
75 g
smör
-
salt och peppar

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

146

Kommentar

Mikael

2016-04-07

Supergott! Togs till en helt ny nivå med lite sichuanpeppar och mynta också.

Näringsvärde per portion

Energi 2319 KJ / 554 kCal
Fett 27 g
Salt 1.8 g
Kolhydrater 43 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept