Bakad rödspätta med dragonsås
Att baka spättan under aluminiumfolie är ett utmärkt sätt att behålla fiskens saftighet och samtidigt skapa en god, örtig sås. När purjolöken får koka och ånga långsamt blir den lika len och mild som spättan vilket gör att de passar perfekt ihop. En strålande vardagsrätt!
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 kruka färsk dragon
1 purjolök
ca 500 g rödspätta
1/2 fiskbuljongtärning
1 dl vispgrädde
skalet och saften från 1 citron
75 g smör
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2319 KJ / 554 kCal
Fett27 g
Salt1.8 g
Kolhydrater43 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kanongott
Svante
2021-09-20Supergott! Togs till en helt ny nivå med lite sichuanpeppar och mynta också.
Mikael
2016-04-07