Bakad rödspätta med dragonsås

Betyg 2.8 av 5.
148 personer har röstat
2
Bakad rödspätta med dragonsås

Att baka spättan under aluminiumfolie är ett utmärkt sätt att behålla fiskens saftighet och samtidigt skapa en god, örtig sås. När purjolöken får koka och ånga långsamt blir den lika len och mild som spättan vilket gör att de passar perfekt ihop. En strålande vardagsrätt!

Bakad rödspätta med dragonsås

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
1 kruka färsk dragon
1 purjolök
ca 500 g rödspätta
1/2 fiskbuljongtärning
1 dl vispgrädde
skalet och saften från 1 citron
75 g smör
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
148 personer har röstat

Kommentarer

Kanongott

Svante

2021-09-20

Supergott! Togs till en helt ny nivå med lite sichuanpeppar och mynta också.

Mikael

2016-04-07

Näringsvärde per portion

Energi2319 KJ / 554 kCal
Fett27 g
Salt1.8 g
Kolhydrater43 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Citronbakad spätta med örtsås
Betyg 3.1 av 5.
91 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödspätta med gurkröra
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt spätta med citronsås
Betyg 4.4 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad spätta med färskost och tomat
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Panerad spätta med räksås
Betyg 3.9 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta med remouladsås
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga