Hummergratinerad spätta med broccoli på Tinas vis

150
14
Hummergratinerad spätta med broccoli på Tinas vis

Ett gott recept på hummergratinerad spätta med broccoli. En supergod fiskgratäng på Tina Nordströms vis. Hummersoppa hälls över spätta och vitlöksstekt broccoli i ugnssäker form. Innan fiskgratängen ställs in i ugnen toppas den med några klickar vispad grädde. Smarrigt och gott för hela familjen.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2016

Hummergratinerad spätta med broccoli på Tinas vis

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
800 g
rödspätta
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
250 g
broccoli
1 msk
olja
2
vitlöksklyftor
1
burk hummersoppa (à 295 g)
1 1/2 dl
grädde
1
äggula

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Vill man kan man koka broccolin i saltat vatten och servera till. Tänk på att inte vispa grädden för hårt!

Vad tyckte du om receptet?

150

Kommentarer

Anna britta hil

8/2/2016

låter gott men har tyvärr inte hummersoppa hemma och bor 11km.från affär.

Scarlett

4/23/2016

Fantastisk fiskrätt!!! Barnen älskade den.

Henrik

4/17/2016

Går emot alla tycka. En vuxen 2 barn 3 o 4 år. Älskade denna middag. Tack, kommer att tillagas flera gånger.

Näringsvärde per portion

Energi 2588 KJ / 617 kCal
Fett 23.9 g
Salt 2.87 g
Kolhydrater 45.4 g
Protein 51.6 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept