Hummergratinerad spätta med broccoli på Tinas vis
Ett gott recept på hummergratinerad spätta med broccoli. En supergod fiskgratäng på Tina Nordströms vis. Hummersoppa hälls över spätta och vitlöksstekt broccoli i ugnssäker form. Innan fiskgratängen ställs in i ugnen toppas den med några klickar vispad grädde. Smarrigt och gott för hela familjen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2016
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
800 g rödspätta
1/2 tsk salt
1 krm peppar
250 g broccoli
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 burk hummersoppa (à 295 g)
1 1/2 dl grädde
1 äggula
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2588 KJ / 617 kCal
Fett23.9 g
Salt2.87 g
Kolhydrater45.4 g
Protein51.6 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
låter gott men har tyvärr inte hummersoppa hemma och bor 11km.från affär.
Anna britta hil
2016-08-02Fantastisk fiskrätt!!! Barnen älskade den.
Scarlett
2016-04-23Går emot alla tycka. En vuxen 2 barn 3 o 4 år. Älskade denna middag. Tack, kommer att tillagas flera gånger.
Henrik
2016-04-17