Ugnsbakad spätta med färskost och tomat

Betyg 3.6 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Ugnsbakad spätta med färskost och tomat

En otroligt krämig och smakrik spätta står på kvällens meny! Filéerna viks dubbelt och läggs i en ugnsform innan färskost och grädde hälls över. Medan detta gratineras i ugn kokas potatisen och salladen skärs upp. Lättare än så här blir det knappast, vilket gör att du får tid över till annat!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2019

Ugnsbakad spätta med färskost och tomat

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis (gärna delikatesspotatis)
600 g rödspätta
salt
peppar
200 g färskost (gärna med gräslök)
2 dl vispgrädde
3 plommontomater
1/2 krispsallad

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Rödspättan ersattes av torsk, men det blev riktigt gott. Ströbröd och riven ost på toppen gjorde susen.En fullpoängare enligt de flesta!

    Jennie

Näringsvärde per portion

Energi2890 KJ / 690 kCal
Fett35 g
Salt3 g
Kolhydrater44 g
Protein47 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Rödspätta med gurkröra
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt spätta med citronsås
    Betyg 4.4 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Spätta med remouladsås
    Betyg 3.3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad