Ugnsbakad spätta med dill- och caviarsås
Finns det något godare än en mild fiskrätt med en sås gjord på grädde och smaksatt med dill och caviar? Rätten smälter i munnen! För att balansera det milda serveras den med syrlig gurka. Potatismos till och rätten är komplett.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2023
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g mjölig potatis
2 1/2 dl mjölk
salt
peppar
Gurka
1/2 msk ättiksprit (12%)
1 msk strösocker
2 msk vatten
1/2 tsk salt
1/2 krm vitpeppar
1 gurka
ca 2 dillvippor (från dillen till såsen)
600 g spättafilé eller alaska pollock
Sås
2 1/2 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk majsstärkelse
1 förp färsk dill (à 20 g)
75 g röd caviar (stenbitsrom)
65 g spröd salladsmix
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2042 KJ / 487 kCal
Fett12 g
Salt3.5 g
Kolhydrater47 g
Protein43 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott och gick fort att göra. Nästa gång så byter jag ut moset mot ris eller kokt potatis. Gurkan blev verkligen pricken över i:t.
Eva
2023-07-27Väldigt god maträtt!
Niclas
2023-03-15