Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Dubbelstekta spättafiléer med kräftost

Dubbelstekta spättafiléer med kräftost, en utmärkt fiskrätt som får en härlig krispighet av paneringen på ägg och ströbröd. Mellan de dubbelvikta spättafiléerna lägger du krämig räkost och lite dill som ger en fräsch smak. Servera med ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Lägg ut spättafiléerna på en skärbräda eller liknande. Fördela ost och dill på hälften av filéerna. Lägg på resterande filéer och tryck ihop.
  3. Vänd de dubbla filéerna först i uppvispat ägg och sedan i ströbröd blandat med salt och peppar. Stek fisken i olja ca 3 minuter per sida.
  4. Servera den nystekta fisken med riset och grönsaker t ex haricots verts.

För alla

Ersätt kräftosten med sojabaserad softspread smaksatt med hackade kräftstjärtar om du inte tål mjölk eller laktos.
Ersätt ströbrödet med gluten- respektive mjölkfritt sådant om du inte tål gluten, mjölk eller laktos.

Tips

Lite lyxigare blir spättan om osten förstärks med 1 burk (ca 350 g) hackade kräftstjärtar i lake (för 4 port).

Gröna tipset: Skivor av aubergine med örtkryddad mjukost mellan är gott att steka och servera till ris och bönor om du vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl långkornigt ris
  • 600 g spättafiléer
  • 100 g kräftost ca 3% fett (100 g motsvarar ca 1 dl)
  • 1 dl hackad dill
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2263 kJ / 541 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden