Dubbelstekta spättafiléer med kräftost

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Dubbelstekta spättafiléer med kräftost

Dubbelstekta spättafiléer med kräftost, en utmärkt fiskrätt som får en härlig krispighet av paneringen på ägg och ströbröd. Mellan de dubbelvikta spättafiléerna lägger du krämig räkost och lite dill som ger en fräsch smak. Servera med ris.

Dubbelstekta spättafiléer med kräftost

Ingredienser

4 portioner
3 dl  långkornigt ris
600 g  spättafiléer
100 g  kräftost ca 3% fett (100 g motsvarar ca 1 dl)
1 dl  hackad dill
1   ägg
1 1/2 dl  ströbröd
1 tsk  salt
1 krm  peppar

För alla

Ersätt kräftosten med sojabaserad softspread smaksatt med hackade kräftstjärtar om du inte tål mjölk eller laktos.
Ersätt ströbrödet med gluten- respektive mjölkfritt sådant om du inte tål gluten, mjölk eller laktos.

Gör så här

Tips

Lite lyxigare blir spättan om osten förstärks med 1 burk (ca 350 g) hackade kräftstjärtar i lake (för 4 port).

Gröna tipset: Skivor av aubergine med örtkryddad mjukost mellan är gott att steka och servera till ris och bönor om du vill äta grönt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2263 KJ / 541 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Fiskfrikadeller med dill
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Örtpanerad spättafilé
Betyg 2.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta meunière med dillsås och picklad gurka
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dubbelstekta spättafiléer med sweet chili och ost
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spättafilé med stekta ananasringar
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt spätta med romsås
Betyg 3.7 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga