Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt spätta med romsås

Fantastisk fiskrätt där perfekt stekt spättafilé serveras tillsammans med nykokt potatis, gurktärningar och delikat romsås gjord på crème fraiche, caviar och dill. Enkelt att tillaga och underbart gott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Koka potatisen, med eller utan skal. Bryt av dillstjälkarna och lägg dem i potatiskastrullen.
  3. Grovhacka dillen. Skala och tärna gurkan.
  4. Blanda crème fraiche med caviar och dill. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Stek fisken på medelhög värme i matfettet i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera fisken med potatis, romsås och gurktärningar.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g spättafilé
  • 900 g fast potatis
  • 1/2 ask dill (à 20 g)
  • 1/2 gurka
  • 2 dl crème fraiche
  • 75 g röd caviar
  • salt och peppar
  • 2 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2489 kJ / 595 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB