Stekt spätta med romsås

Betyg 3.7 av 5.
20 personer har röstat
3
Stekt spätta med romsås

Fantastisk fiskrätt där perfekt stekt spättafilé serveras tillsammans med nykokt potatis, gurktärningar och delikat romsås gjord på crème fraiche, caviar och dill. Enkelt att tillaga och underbart gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2014

Stekt spätta med romsås

Ingredienser

4 portioner
800 g  spättafilé
900 g  fast potatis
1/2   ask dill (à 20 g)
1/2   gurka
2 dl  crème fraiche
75 g  röd caviar
salt och peppar
2 msk  smör eller margarin

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Stor favorit hos hela familjen, lättlagat & kommer göras många gånger.

Jenny

2021-11-02

Lättlagat och jättegott

Ingegerd

2014-04-21

Mycke gott!!

Ann

2014-03-24

Näringsvärde per portion

Energi2489 KJ / 595 kCal
Fett24.6 g
Kolhydrater40.8 g
Protein49.6 g

Testa liknande recept

Ugnsbakad spätta med dill- och caviarsås 
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekta spättafiléer med gurksallad
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad spätta med ägg och ansjovis
Betyg 2.9 av 5.
40 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dubbelstekta spättafiléer med kräftost
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskfrikadeller med dill
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta meunière med dillsås och picklad gurka
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga