Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Dubbelstekta spättafiléer med sweet chili och ost

Krispiga hemgjorda spättafiléer panerade och smaksatta med sweet chili och philadelphiaost. Spättan passar bäst med kokt potatis, lättfrästa grönsaker och varför inte en remouladsås?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg ut spättafiléerna på en skärbräda e dyl. Fördela ost och sweet chili på hälften av filéerna. Lägg över de resterande filéerna och tryck till i kanterna.
  2. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Blanda ströbrödet med salt och peppar i ytterligare en djup tallrik. Vänd de dubbla spättafiléerna först i ägg och sedan i ströbrödet. Låt de panerade filéerna ligga och torka ca 5 min.
  3. Hetta upp matfett och olja i en stekpanna. Stek de dubbla filéerna på medelstark värme ca 4 min/sida. Servera spättan med kokt potatis och lättfrästa squash- och rödlöksstrimlor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g spättafiléer
  • 1 ask färskost (à 125 g)
  • 1 dl sweet chili
  • 1 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
Till stekning
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?