Ugnsbakad spätta med dill- och caviarsås
Finns det något godare än en mild fiskrätt med en sås gjord på grädde och smaksatt med dill och caviar? Rätten smälter i munnen! För att balansera det milda serveras den med syrlig gurka. Potatismos till och rätten är komplett.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2023
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g mjölig potatis
2 1/2 dl mjölk
salt
peppar
Gurka
1/2 msk ättiksprit (12%)
1 msk strösocker
2 msk vatten
1/2 tsk salt
1/2 krm vitpeppar
1 gurka
ca 2 dillvippor (från dillen till såsen)
600 g spättafilé eller alaska pollock
Sås
2 1/2 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk majsstärkelse
1 förp färsk dill (à 20 g)
75 g röd caviar (stenbitsrom)
65 g spröd salladsmix
Gör så här
00:12:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2042 KJ / 487 kCal
Fett12 g
Salt3.5 g
Kolhydrater47 g
Protein43 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
2 stVäldigt gott och gick fort att göra. Nästa gång så byter jag ut moset mot ris eller kokt potatis. Gurkan blev verkligen pricken över i:t.
Eva
Väldigt god maträtt!
Niclas