Ugnsbakad spätta med anjovis och sparris

Betyg 3.1 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Ugnsbakad spätta med anjovis och sparris

Underbar ugnsbakad spätta med ansjovis och sparris som förhöjer smakerna. Spättan får sällskap av ansjovisen där de tillsammans steks färdigt i ugnen. Den krispiga sparrissalladen får en härligt syrlig smak av citronen, en perfekt kombination ihop med fisken. Servera med en len sås.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2015

Ugnsbakad spätta med anjovis och sparris

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Spätta

800 g rödspättafilé
1 ask ansjovis (à 100 g)
1 ask dill (à 20 g)
salt
peppar

Sparrissallad

ca 60 g salladslök
1 citron
250 g sparris
1 msk olivolja

Sås

2 dl vispgrädde
1 tsk majsstärkelse

Till servering

hjärtsallad

Gör så här

00:10:00
00:05:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2698 KJ / 645 kCal
Fett27 g
Salt3.58 g
Kolhydrater44 g
Protein52 g

Testa liknande recept

  • Ansjovisspätta med dillroyal
    Betyg 3.4 av 5.57 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ansjovisbakad torsk med dill
    Betyg 3.8 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad