Ugnsbakad spätta med anjovis och sparris
Underbar ugnsbakad spätta med ansjovis och sparris som förhöjer smakerna. Spättan får sällskap av ansjovisen där de tillsammans steks färdigt i ugnen. Den krispiga sparrissalladen får en härligt syrlig smak av citronen, en perfekt kombination ihop med fisken. Servera med en len sås.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2015
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Spätta
800 g rödspättafilé
1 ask ansjovis (à 100 g)
1 ask dill (à 20 g)
salt
peppar
Sparrissallad
ca 60 g salladslök
1 citron
250 g sparris
1 msk olivolja
Sås
2 dl vispgrädde
1 tsk majsstärkelse
Till servering
hjärtsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2698 KJ / 645 kCal
Fett27 g
Salt3.58 g
Kolhydrater44 g
Protein52 g
Kommentarer