Ugnsbakad spätta med anjovis och sparris

Underbar ugnsbakad spätta med ansjovis och sparris som förhöjer smakerna. Spättan får sällskap av ansjovisen där de tillsammans steks färdigt i ugnen. Den krispiga sparrissalladen får en härligt syrlig smak av citronen, en perfekt kombination ihop med fisken. Servera med en len sås.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2015

Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Spätta
800 g rödspättafilé
1 ask ansjovis (à 100 g)
1 ask dill (à 20 g)
salt och peppar
Sparrissallad
ca 60 g salladslök
1 citron
250 g sparris
1 msk olivolja
Sås
2 dl vispgrädde
1 tsk majsstärkelse
Till servering
hjärtsallad
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Tillaga några spättafiléer utan ansjovis och dill om
barnen hellre äter fisken naturell.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2698 KJ / 645 kCal
Fett27 g
Salt3.58 g
Kolhydrater44 g
Protein52 g
Kommentarer