Ugnsbakad spätta med anjovis och sparris

15
0
Ugnsbakad spätta med anjovis och sparris

Underbar ugnsbakad spätta med ansjovis och sparris som förhöjer smakerna. Spättan får sällskap av ansjovisen där de tillsammans steks färdigt i ugnen. Den krispiga sparrissalladen får en härligt syrlig smak av citronen, en perfekt kombination ihop med fisken. Servera med en len sås.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2015

Ugnsbakad spätta med anjovis och sparris

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Spätta

800 g rödspättafilé
1 ask ansjovis (à 100 g)
1 ask dill (à 20 g)
salt och peppar

Sparrissallad

ca 60 g salladslök
1 citron
250 g sparris
1 msk olivolja

Sås

2 dl vispgrädde
1 tsk majsstärkelse

Till servering

hjärtsallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Tillaga några spättafiléer utan ansjovis och dill om barnen hellre äter fisken naturell.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2698 KJ / 645 kCal
Fett 27 g
Salt 3.58 g
Kolhydrater 44 g
Protein 52 g
Läs mer om näringsvärden