Ugnsbakad spätta med anjovis och sparris

Betyg 3.1 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Ugnsbakad spätta med anjovis och sparris

Underbar ugnsbakad spätta med ansjovis och sparris som förhöjer smakerna. Spättan får sällskap av ansjovisen där de tillsammans steks färdigt i ugnen. Den krispiga sparrissalladen får en härligt syrlig smak av citronen, en perfekt kombination ihop med fisken. Servera med en len sås.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2015

Ugnsbakad spätta med anjovis och sparris

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Spätta

800 g rödspättafilé
1 ask ansjovis (à 100 g)
1 ask dill (à 20 g)
salt
peppar

Sparrissallad

ca 60 g salladslök
1 citron
250 g sparris
1 msk olivolja

Sås

2 dl vispgrädde
1 tsk majsstärkelse

Till servering

hjärtsallad

Gör så här

00:10:00
00:05:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.15 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2698 KJ / 645 kCal
Fett27 g
Salt3.58 g
Kolhydrater44 g
Protein52 g

Testa liknande recept

Rödspättafilé med råstekt sparris och parmesancréme
Betyg 2.4 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ansjovisspätta med dillroyal
Betyg 3.4 av 5.57 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Fiskgratäng med potatis
Betyg 3.9 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Rosépeppargrillad lax med ansjovisdipp
Betyg 3 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ugnsbakad spättafilé med sallad
Betyg 3.1 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Spätta meunière med hollandaise och bellaverde
Betyg 3.8 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad