Ugnsbakad spätta med anjovis och sparris

Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
0
Ugnsbakad spätta med anjovis och sparris

Underbar ugnsbakad spätta med ansjovis och sparris som förhöjer smakerna. Spättan får sällskap av ansjovisen där de tillsammans steks färdigt i ugnen. Den krispiga sparrissalladen får en härligt syrlig smak av citronen, en perfekt kombination ihop med fisken. Servera med en len sås.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2015

Ugnsbakad spätta med anjovis och sparris

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Spätta

800 g rödspättafilé
1 ask ansjovis (à 100 g)
1 ask dill (à 20 g)
salt
peppar

Sparrissallad

ca 60 g salladslök
1 citron
250 g sparris
1 msk olivolja

Sås

2 dl vispgrädde
1 tsk majsstärkelse

Till servering

hjärtsallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2698 KJ / 645 kCal
Fett27 g
Salt3.58 g
Kolhydrater44 g
Protein52 g

Testa liknande recept

Rödspättafilé med råstekt sparris och parmesancréme
Betyg 2.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rosépeppargrillad lax med ansjovisdipp
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatis- och sparrisomelett med ansjovis
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ansjoviskringlor
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med krasse- och ansjovissås
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äggsallad på kex med krispig anjsovis
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga