Örtpanerad rödspätta med currysallad
Smakrik och vällagad middag med frasig fisk. Rödspätta panerad i ströbröd, mandelspån och dill steks krispig och äts tillsamman med en kålsallad med krämig currydressing.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021
Ingredienser
4 portioner
500 g rödspättafilé
1/2 tsk salt
1 kruka dill
2 dl ströbröd
1 dl mandelspån
1 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg
smör
rapsolja
Sallad
1 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1 tsk curry
1 msk vitvinsvinäger
2 krm salt
1/2 spetskål (à ca 600 g)
2 hjärtsallad
Till servering
citronklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2484 KJ / 593 kCal
Fett34 g
Salt2.4 g
Kolhydrater36 g
Protein35 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod vardagsrätt! Minska ströbröd etc till hälften, det mesta till paneringen blev över.
Jeanette
2021-09-03Tog sej istället då jag inte gillar rödspätta men rätten var såååå god! Currysalladen till gjorde nog hela maträtten.
Johanna
2021-09-03