Örtpanerad rödspätta med currysallad

14
2
Örtpanerad rödspätta med currysallad

Smakrik och vällagad middag med frasig fisk. Rödspätta panerad i ströbröd, mandelspån och dill steks krispig och äts tillsamman med en kålsallad med krämig currydressing.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Örtpanerad rödspätta med currysallad

Ingredienser

4 portioner
500 g
rödspättafilé
1/2 tsk
salt
1
kruka dill
2 dl
ströbröd
1 dl
mandelspån
1 dl
vetemjöl
1
uppvispat ägg
-
smör
-
rapsolja

Sallad

1 dl
crème fraiche
1/2 dl
majonnäs
1 tsk
curry
1 msk
vitvinsvinäger
2 krm
salt
1/2
spetskål (à ca 600 g)
2
hjärtsallad

Till servering

citronklyftor

För alla

Kontrollera noga innehåller i majonnäsen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och välj glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Jeanette

2021-09-03

Jättegod vardagsrätt! Minska ströbröd etc till hälften, det mesta till paneringen blev över.

Johanna

2021-09-03

Tog sej istället då jag inte gillar rödspätta men rätten var såååå god! Currysalladen till gjorde nog hela maträtten.

Näringsvärde per portion

Energi 2484 KJ / 593 kCal
Fett 34 g
Salt 2.4 g
Kolhydrater 36 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept