Örtpanerad rödspätta med currysallad

Betyg 4.5 av 5.
20 personer har röstat
2
Örtpanerad rödspätta med currysallad

Smakrik och vällagad middag med frasig fisk. Rödspätta panerad i ströbröd, mandelspån och dill steks krispig och äts tillsamman med en kålsallad med krämig currydressing.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Örtpanerad rödspätta med currysallad

Ingredienser

4 portioner
500 g rödspättafilé
1/2 tsk salt
1 kruka dill
2 dl ströbröd
1 dl mandelspån
1 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg
smör
rapsolja

Sallad

1 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1 tsk curry
1 msk vitvinsvinäger
2 krm salt
1/2 spetskål (à ca 600 g)
2 hjärtsallad

Till servering

citronklyftor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod vardagsrätt! Minska ströbröd etc till hälften, det mesta till paneringen blev över.

Jeanette

2021-09-03

Tog sej istället då jag inte gillar rödspätta men rätten var såååå god! Currysalladen till gjorde nog hela maträtten.

Johanna

2021-09-03

Näringsvärde per portion

Energi2484 KJ / 593 kCal
Fett34 g
Salt2.4 g
Kolhydrater36 g
Protein35 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Mandelstekt spätta med gräddkokt fänkål och körvel
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödspätta meunière
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad spättafilè med ägg och dill
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Panerad rödspätta på rågbröd
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Spätta med tomat och basilika
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta med dill- och citronsås
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga