Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ansjovissmör på knäcke

Ett underbart ansjovissmör med härlig sälta som du snabbt svänger ihop. Blanda bara finhackad ansjovis, purjolök samt smör och smaksätt med ansjovisspad, salt och peppar. Avnjut gärna det smakrika ansjovissmöret på hembakt knäckebröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av och spara spadet från ansjovisen. Hacka den fint.
  2. Skölj och strimla purjolöken mycket fint. Fräs purjon i 2 msk av smöret (för 10 port). Låt den svalna.
  3. Bryn 1/3 av smöret i en stekpanna tills det får en brun färg och doftar nöt. Sila upp i en skål och kyl det snabbt.
  4. Blanda ansjovis, purjolök, kallt brynt smör och resten av smöret, smaksätt med peppar och ev. ansjovisspad och salt.
  5. Bred ansjovissmöret på knäckebröd, gärna hembakt.

För alla

Smöret är fritt från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 100 g ansjovisfiléer
  • 1/2 liten purjolök
  • 300 g rumsvarmt smör
  • svartpeppar
  • ev salt
Lägg till i inköpslistan