Ugnsbakad spätta med ägg och ansjovis

Betyg 2.9 av 5.40 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Ugnsbakad spätta med ägg och ansjovis

En underbar ugnsbakad spätta med ägg och ansjovis. Spättan tillreds och steks saftig i ugnen. Passa då på att göra den smakrika såsen där ansjovis blandas med dill och smetana och förvandlas till ett krämigt tillbehör. När spättan är färdig, servera med den goda såsen, syrlig gurksallad och potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2015

Ugnsbakad spätta med ägg och ansjovis

Ingredienser

4 portioner
800 g spättafilé
1 kg sommarpotatis
4 ägg
salt
peppar
5 ansjovisfiléer
20 g dill
2 dl smetana
1 gurka
1 citron

Gör så här

00:09:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2873 KJ / 684 kCal
Fett29 g
Salt3.02 g
Kolhydrater47 g
Protein56 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Ansjovisspätta med dillroyal
    Betyg 3.4 av 5.57 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kaprisfisk
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ansjovissmör på knäcke
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekta spättafiléer med gurksallad
    Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad