Lax- och koljapastej

1
0
Lax- och koljapastej

Lax- och koljapastej är ett avancerat och rikt recept med en fascinerande konsistens från laxfärsen och koljafilén. Perfekt att servera på buffébordet eller till midsommar.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2003

Lax- och koljapastej

Ingredienser

8 portioner
400 g laxfilé (rumsvarm)
1 1/2 tsk salt
2 msk vetemjöl
2 msk pressad citronsaft
2 ägg (rumsvarma)
3 dl vispgrädde (rumsvarm)
3 msk finhackad gräslök
200 g koljafilé
1 liten knippa dill
1 1/2 tsk rosépeppar (1,5 tsk rosépeppar kan bytas mot 2 krm vitpeppar)

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: uteslut vetemjöl och använd i stället majsstärkelse (Maizena).
Gör laktos och mjölkproteinfri: uteslut vispgrädde och använd i stället "grädd-produkten" från Beneviva eller Imat från Oatly. Smörj formen med mjölkfritt margarin eller olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer