Lax- och koljapastej

1
0
Lax- och koljapastej

Lax- och koljapastej är ett avancerat och rikt recept med en fascinerande konsistens från laxfärsen och koljafilén. Perfekt att servera på buffébordet eller till midsommar.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2003

Lax- och koljapastej

Ingredienser

8 portioner
400 g
laxfilé (rumsvarm)
1 1/2 tsk
salt
2 msk
vetemjöl
2 msk
pressad citronsaft
2
ägg (rumsvarma)
3 dl
vispgrädde (rumsvarm)
3 msk
finhackad gräslök
200 g
koljafilé
1
liten knippa dill
1 1/2 tsk
rosépeppar (1,5 tsk rosépeppar kan bytas mot 2 krm vitpeppar)

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: uteslut vetemjöl och använd i stället majsstärkelse (Maizena).
Gör laktos och mjölkproteinfri: uteslut vispgrädde och använd i stället "grädd-produkten" från Beneviva eller Imat från Oatly. Smörj formen med mjölkfritt margarin eller olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Testa liknande recept