Lax- och koljapastej

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Lax- och koljapastej

Lax- och koljapastej är ett avancerat och rikt recept med en fascinerande konsistens från laxfärsen och koljafilén. Perfekt att servera på buffébordet eller till midsommar.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2003

Lax- och koljapastej

Ingredienser

8 portioner
400 g  laxfilé (rumsvarm)
1 1/2 tsk  salt
2 msk  vetemjöl
2 msk  pressad citronsaft
2   ägg (rumsvarma)
3 dl  vispgrädde (rumsvarm)
3 msk  finhackad gräslök
200 g  koljafilé
1   liten knippa dill
1 1/2 tsk  rosépeppar (1,5 tsk rosépeppar kan bytas mot 2 krm vitpeppar)

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: uteslut vetemjöl och använd i stället majsstärkelse (Maizena).
Gör laktos och mjölkproteinfri: uteslut vispgrädde och använd i stället "grädd-produkten" från Beneviva eller Imat från Oatly. Smörj formen med mjölkfritt margarin eller olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Fiskfilé i kapprock
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Limebakad kolja med gurksallad
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med räk- och dillsås
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Saffransgratinerad kolja med sockerärtor
Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kolja med kapris, rödbetor och brynt smör
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pepparrotsfisk i ugn
Betyg 3.2 av 5.
57 personer har röstat
Under 60 min att tillaga