Lax- och koljapastej
![Lax- och koljapastej](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_39785/cf_259/lax-_och_koljapastej.jpg)
Lax- och koljapastej är ett avancerat och rikt recept med en fascinerande konsistens från laxfärsen och koljafilén. Perfekt att servera på buffébordet eller till midsommar.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2003
![Lax- och koljapastej](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_39785/cf_259/lax-_och_koljapastej.jpg)
Ingredienser
8 portioner
400 g laxfilé (rumsvarm)
1 1/2 tsk salt
2 msk vetemjöl
2 msk pressad citronsaft
2 ägg (rumsvarma)
3 dl vispgrädde (rumsvarm)
3 msk finhackad gräslök
200 g koljafilé
1 liten knippa dill
1 1/2 tsk rosépeppar (1,5 tsk rosépeppar kan bytas mot 2 krm vitpeppar)
För alla
Innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: uteslut vetemjöl och använd i stället majsstärkelse (Maizena).
Gör laktos och mjölkproteinfri: uteslut vispgrädde och använd i stället "grädd-produkten" från Beneviva eller Imat från Oatly. Smörj formen med mjölkfritt margarin eller olja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer