Rabarber i ugn med ingefära och rosépeppar

Betyg 3.8 av 5.
31 personer har röstat
4
Rabarber i ugn med ingefära och rosépeppar

Rabarber i ugn med ingefära och rosépeppar är en dessert som överraskar. Den syrliga rabarbern passar oväntat bra med den aromatiska rosépepparn och ingefäran med fräscht sting. En spännande smakmix i en rabarberefterrätt som enkelt tillagas i ugn.

Rabarber i ugn med ingefära och rosépeppar

Ingredienser

4 portioner
600 g rabarber
1 msk riven färsk ingefära
1 dl strösocker
4 msk smör (á 60 g)
1 tsk rosépeppar

Till servering

glass
grädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
31 personer har röstat

Kommentarer

Supergott! Smakerna gifter sig verkligen! Rosépepparn alldeles utmärkt på rabarbern!

Anja

2024-04-29

Gott! Hade glass o grädde till. Och havrecrunch som jag strödde ovanpå rabarbern. Bättre sköra rabarbern i mindre bitar, svårt dela med dessertsked/ gaffel.

Katarina

2018-05-06

Hej Carin! En tsk rosépeppar var tanken, men tyvärr hade vi missat det. Hoppas det blir gott nu! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2016-05-02

Näringsvärde per portion

Energi1570 KJ / 375 kCal
Fett21.6 g
Salt0.5 g
Kolhydrater40.1 g
Protein4.3 g

Testa liknande recept

Smält rabarber i ugn
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rabarber- och äppelkaka
Betyg 3.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fransk rabarbermarmelad
Betyg 4 av 5.
140 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbersnaps
Betyg 4.6 av 5.
83 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarber i huvudrollen
Betyg 2.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rabarbercurd
Betyg 3.4 av 5.
86 personer har röstat
Under 60 min att tillaga