Rabarber i ugn med ingefära och rosépeppar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Rabarber i ugn med ingefära och rosépeppar

Rabarber i ugn med ingefära och rosépeppar är en dessert som överraskar. Den syrliga rabarbern passar oväntat bra med den aromatiska rosépepparn och ingefäran med fräscht sting. En spännande smakmix i en rabarberefterrätt som enkelt tillagas i ugn.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Ansa, skölj och skala rabarbern om stjälkarna är grova. Skär dem i ca 5 cm långa bitar. Lägg dem i en ugnssäker form.
  3. Skala och riv ingefäran. Blanda den med sockret och strö över. Klicka över smöret eller hyvla över med osthyvel. Toppa med krossad rosépeppar. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter. Rabarbern ska precis bli mjuk.
  4. Servera med lättvispad grädde eller glass.

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: välj grädde eller äggfri glass att servera till
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri grädde/glass att servera till.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Välj havrebaserad glass eller sorbet att servera till, alternativt mjölkproteinfri gräddersättning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g rabarber
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 dl strösocker
  • 4 msk smör (á 60 g)
  • 1 tsk rosépeppar
Till servering
  • glass
  • eller grädde
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1570 kJ / 375 kCal