Rabarber i ugn med ingefära och rosépeppar
Rabarber i ugn med ingefära och rosépeppar är en dessert som överraskar. Den syrliga rabarbern passar oväntat bra med den aromatiska rosépepparn och ingefäran med fräscht sting. En spännande smakmix i en rabarberefterrätt som enkelt tillagas i ugn.
Ingredienser
4 portioner
600 g rabarber
1 msk riven färsk ingefära
1 dl strösocker
4 msk smör (á 60 g)
1 tsk rosépeppar
Till servering
glass
grädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1570 KJ / 375 kCal
Fett21.6 g
Salt0.5 g
Kolhydrater40.1 g
Protein4.3 g
Kommentarer
Supergott! Smakerna gifter sig verkligen! Rosépepparn alldeles utmärkt på rabarbern!
Anja
2024-04-29Gott! Hade glass o grädde till. Och havrecrunch som jag strödde ovanpå rabarbern. Bättre sköra rabarbern i mindre bitar, svårt dela med dessertsked/ gaffel.
Katarina
2018-05-06Hej Carin! En tsk rosépeppar var tanken, men tyvärr hade vi missat det. Hoppas det blir gott nu! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-05-02