Rabarber i ugn med ingefära och rosépeppar är en dessert som överraskar. Den syrliga rabarbern passar oväntat bra med den aromatiska rosépepparn och ingefäran med fräscht sting. En spännande smakmix i en rabarberefterrätt som enkelt tillagas i ugn.
Fri från gluten.
Gör äggfri: välj grädde eller äggfri glass att servera till
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri grädde/glass att servera till.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Välj havrebaserad glass eller sorbet att servera till, alternativt mjölkproteinfri gräddersättning.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott! Hade glass o grädde till. Och havrecrunch som jag strödde ovanpå rabarbern. Bättre sköra rabarbern i mindre bitar, svårt dela med dessertsked/ gaffel.
Katarina
2018-05-06Hej Carin! En tsk rosépeppar var tanken, men tyvärr hade vi missat det. Hoppas det blir gott nu! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-05-02Hur mycket rosépeppar skall det vara?
Carin
2016-05-02